Ultimul mesaj al fetei spânzurate pentru că l-a ucis pe cel care voia să o violeze: „Mamă, în noaptea aia blestemată, eu trebuia să fiu cea omorâtă”

Reyhaneh Jabbari a fost spânzurată pentru că, pe când avea 19 ani, a reuşit să scape de viol doar omorându-şi agresorul.

N-am vărsat nicio lacrimă. N-am implorat. N-am plâns isteric pentru că am avut încredere în lege. Dar apoi m-au acuzat că sunt indiferentă în faţa unei acuzaţii de crimă. Vezi, eu nu omoram nici ţânţarii, iar pe gândaci îi apucam de antene şi-i aruncam afară. Acum am devenit un criminal care a premeditat. Felul bun în care mă purtam cu animalele a fost interpretat că aveam înclinaţia de a fi băiat, iar judecătorul nu s-a obosit să vadă că, atunci când mi s-a întâmplat asta, aveam părul lung şi unghiile date cu ojă.

Cât de optimist a fost acela care a aşteptat dreptate de la judecători!

Nu a contestat niciodată faptul că braţele mele nu sunt puternice precum cele ale unui sportiv, mai ales ale unui boxer. Iar această ţară, faţă de care mi-ai plantat în suflet iubire, nu m-a vrut niciodată şi nimeni nu m-a ajutat când, sub loviturile celui care mă interoga, plângeam şi auzeam cele mai vulgare cuvinte. Când am lepădat şi ultimul semn de frumuseţe de pe mine şi mi-am ras părul am fost răsplătită: 11 zile de carceră.

Dragă mamă, nu plânge pentru ceea ce auzi. În prima zi în secţia de poliţie, un agent neînsurat m-a atacat pentru unghiile mele şi atunci am înţeles că frumuseţea n-are ce căuta aici. Frumuseţea înfăţişării, frumuseţea gândurilor şi a dorinţelor, un scris de mână frumos, frumuseţea ochilor şi a felului în care vezi cu ei, chiar şi frumuseţea unei voci blânde.

reyhanah

Draga mea mamă, viziunea mea s-a schimbat şi nu tu eşti responsabilă pentru asta. Cuvintele mele sunt fără sfârşit şi le-am dat pe toate cuiva astfel încât atunci când voi executată, fără prezenţa şi ştiinţa ta, să-ţi fie date. Ţi-am lăsat multe cuvinte scrise de mână ca moştenirea mea. Însă, înainte să mor, vreau ceva de la tine, care ai avut grijă de mine cu toată forţa ta şi oricum ai putut. De fapt, este singurul lucru pe care-l vreau de la această lume, această ţară şi de la tine. Ştiu că ai nevoie de timp pentru asta. De aceea, îţi spun dinainte o parte din testamentul meu.

Te rog să nu plângi şi să mă asculţi. Vreau să mergi la tribunal şi să le spui solicitarea mea. N-am cum să scriu asta din închisoare, într-un mesaj care să fie aprobat de directorul închisorii. Aşa că încă o dată trebuie să suferi tu din cauza mea. Este singurul lucru pentru care poţi implora fără ca eu să mă supăr - deşi ţi-am spus de atâtea ori să nu implori pentru viaţa mea. Blânda mea mamă, cea care-mi eşti mai dragă decât viaţa, nu vreau să putrezesc în pământ. Nu vreau ca ochiul meu sau inima mea tânără să se facă pământ.

Citeste si: Cea mai mare înmormântare: 23 de sicrie cu copii. Marturii cutremuratoare ale preotului

Citeste si: Copil de 12 ani, vandut ca sclav de propriul tata, la Gaesti. Autoritatile sunt in alerta

Imploră să se aranjeze ca, imediat după ce sunt spânzurată, inima mea, rinichii, ochii, oasele şi orice poate fi transplantat să fie luat din corpul meu şi date în dar cuiva care are nevoie de ele. Nu vreau ca recipienţii să-mi ştie numele, să-mi cumpere flori sau să se roage pentru mine. Îţi spun din tot sufletul meu că nu vreau să ai un mormânt la care să vii, să jeleşti şi să suferi. Nu vreau să porţi doliu pentru mine. Fă tot efortul pentru a uita zilele mele grele. Dă-mă vântului, ca să mă ducă departe.

Lumea nu ne-a iubit. N-a vrut soarta mea. Iar acum mă supun în faţa ei şi îmbrăţişez moartea. Pentru că în tribunalul lui Dumnezeu, eu îi voi acuza pe inspectori, eu îl voi acuza pe inspectorul Shamlou, eu îl voi acuza pe judecător, pe judecătorii Curţii Supreme care m-au bătut şi m-au hărţuit. În tribunalul Creatorului, îl voi acuza pe doctorul Farvandi, îl voi acuza pe Qassem Shabani şi pe toţi cei care, din ignoranţă sau cu bună ştiinţă, minţind, m-au nedreptăţit şi mi-au călcat în picioare drepturile şi care n-au vrut să înţeleagă că, uneori, ceea ce pare real de fapt, nu este.

Dragă mamă cu inimă bună, pe lumea cealaltă tu şi eu suntem acuzatorii, iar alţii sunt acuzaţii. Hai să vedem ce vrea Dumnezeu. Vreau să te strâng în braţe înainte să mor. Te iubesc."

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

sursa: adevarul.ro

 

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate