Ucraina trebuie ”să se pregătească de impact” Discuția telefonică dintre Joe Biden și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky

,

Joe Biden l-a sunat pe președintele Volodymyr Zelensky, în cursul zilei de joi, 27 ianuarie, și i-a spus că Ucraina trebuie ”să se pregătească de impact”.


In articol:

Joe Biden i-a transmis omologului său că situația din regiune este departe de a fi detensionată și că Ucraina trebuie "să se pregătească de impact", mai precis, conflictul cu Rusia nu poate fi evitat.

Pe de altă parte, Casa Albă neagă că ar fi avut loc o astfel de convorbire și avertizează că surse anonime lansează ”știri false”, relatează CNN, care citează surse din guvernul ucrainean.

Ucraina trebuie ”să se pregătească de impact”

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, Emily Horne, spune că informațiile prezentate de sursele ucrainene sunt ”falsuri” în mare parte. Aceasta a amintit că președintele american Joe Biden a spus în mod public de-a lungul timpului că există posibilitatea clară ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie. 

După cum a precizat CNN, discuția telefonică dintre cei doi președinți ar fi durat o oră și 20 de minute.

Citeste si: Germania susține România și trimite avioane de luptă! Ce declarații a făcut Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei: „Suntem foarte îngrijorați de situația actuală”

Biden avertizează Rusia cu privire la "sancţiuni economice semnificative" în cazul invadării Ucrainei

Președintele Statelor Unite ale Americii avertizează Rusia cu privire la sancțiunile economice semnificative în cazul în care va invada Ucraina. Joe Biden a afirmat că se vede sancționându-l pe Vladimir Putin. Acesta a reluat și afirmațiile privind desfășurarea de trupe în Polonia și România în termenii articolului 5 din Tratatul NATO, referitor la obligațiile față de aliați, potrivit news.ro.

Președintele american a fost întrebat dacă are informații suplimentare cu privire la Ucraina, acesta a precizat că nu există nicio modificare privind mişcări ale forţelor ruse, care sunt dispuse de-a lungul întregii frontiere cu Belarusul. 

Biden a precizat că orice manevră în interiorul Ucrainei va avea ”consecinţe grave”, inclusiv ”sancţiuni economice semnificative”, precum şi faptul că se va vedea obligat să întărească prezenţa NATO ”pe flancul estic- Polonia, România, etc.”.

Citeste si: Nu va exista niciun război între Rusia și Ucraina! Lidia Fecioru: „Nu va fi niciun război. Putin nu vrea NATO în coasta lui, vrea doar să nu pună nimeni stăpânire pe bogăţiile Ucrainei”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Tragedie în Ucraina: Un soldat a început să tragă în colegii lui! Sunt cel puțin 5 morți și alți 5 răniți!

Circ în coaliție: PSD Iași îl acuză pe Costel Alexe că duce CJ numai în scandaluri, de frica DNA

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Germania susține România și trimite avioane de luptă! Ce declarații a făcut Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei: „Suntem foarte îngrijorați de situația actuală”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies