Trucuri simple pentru amenajările din baie şi bucătărie

Amenajările interioare nu sunt simple deloc, mai ales că trebuie să ţii cont de o mulţime de detalii şi trebui să urmezi câţiva paşi esenţiali. Şi pentru că nu întotdeauna te poţi bucura de o suprafaţă mare în baie şi bucătărie, iată care sunt trucurile de amenajare pe care să le urmezi.

Cum să faci cele mai bune amenajări pentru baie şi bucătărie

Pentru baie, în funcţie de spaţiul disponibil, trebuie să optezi pentru o cadă sau o cabină de duş, care să îţi ofere confort. În funcţie de asta ştii şi care sunt bateriile care se potrivesc.

Printre primele obiecte pe care le alegi, este cabina de duş, pentru că trebuie să te adaptezi în funcţie de spaţiu. Fie alegi o cabină rotundă sau una pe colt, atunci când spaţiul este prea mic, fie optezi pentru un panou pentru dus, care să fie montat pe orizontal, în zona destinată duşului.

De asemenea, alege faianţa şi gresia, care se potrivesc din punct de vedere al coloristicii. Poţi opta pentru aceeaşi culoare, dar de preferat, să fie una deschisă pentru a mări din punct de vedere vizual spaţiul.

Tot pentru a crea senzaţia de spaţiu, montează oglinzi cât mai mari. Acest truc poate mări vizual spaţiul cu un procent de până la 10% deoarece reflectă lumina.

Maximizează orice spaţiu din încăprere. Obiectele sanitare sunt voluminoase şi pot ocupa mult spaţiu din cel util. Poţi alege obiecte perfect funcţionale şi puţin mai mici, care să se încadreze perfect în locurile special amenajate. De asemenea, profită de orice spaţiu de sub chiuvetă sau deasupra vasului de toaletă şi montează raft ori dulap, care să îţi depoziteze produsele pe care le foloseşti. Poţi folosi şi colţuri pentru a monta dulapuri, care să te ajute să îţi depozitezi obiecte.

Maşina de spălat este indicat să fie în baie, dar dacă nu ai suficient loc, atunci aşeaz-o pe hol, acolo unde spaţiul îţi permite.

Nu uita nici de micile accesorii pe care le poţi folosi pentru baie. Cuier, agăţători pentru prosoape, acestea pot fi montate în spatele uşii pentru a nu aglomera şi mai mult pereţii.

Pentru bucătărie, cel mai util sfat este acela de a-ti adapta spaţiul doar în funcţie de nevoi, fără nimic în plus. Mobila poate să fie făcută pe comandă pentru a maximiza fiecare loc, atât pe vertical, cât şi pe orizontal.

Şi aici este valabil principiul de a alege culori deschise, care să te ajute să măreşti, cel puţin din punct de vedere vizual spaţiul.

Încorporează electrocasnicele precum aragaz, frigider, cuptor în mobila de bucătărie. Dacă spaţiul îţi permite, fă asta şi cu frigiderul, dacă este prea mare şi nu încape, atunci cumpără un frigider mai mic de înălţime şi cu o capacitate mai mică. Electrocasnicele mari ocupă mult spaţiu şi, pentru că sunt indispensabile, atunci alege un robot de bucătărie care să fie multifuncţional şi pe care să îl poţi folosi în mai multe cazuri. În primul rând că acest lucru îţi poate uşura şi munca, dar îţi poate ocupa şi mai puţin spaţiu.

Dacă spaţiul nu îţi permite să aduci o masă mare, atunci apelează la o masă cu scaune pliante. Le poţi folosi oricând şi oriunde în casă, nefiind stabile doar în bucătărie.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies