Tratamentele de fertilitate, daunatoare fatului. Uite ce sustin specialistii!

Tratamentele de fertilitate, daunatoare fatului. Uite ce sustin specialistii!

Noi studii indica faptul ca tratamentul de stimulare ovariana creste riscul aparitie leucemiei la copii nascuti prin aceasta metoda. Statisticile arata ca in tarile dezvoltate, 15 % din numarul cuplurilor se confrunta cu probleme de infertilitate.

Cea mai frecventa cauza a infertilitatii este legata de absenta ovulatiei, insa nici problemele partenerului de sex masculin nu trebuie neglijate. Studiile au fost efectuate de cercetatori francezi. Acestia nu pot spune cu precizie care medicament de stimulare ovariana creste riscul aparitiei leucemiei la copii. Oamenii de stiinta au pornit de la premiza ca orice interventie sau manipulare a spermatozoidului sau a ovulului poate avea efecte negative asupra dezvoltarii ovul fecundat. Analizele au aratat ca in cazul cancerului la copii, boala are origini prenatale.

 

Studiul are la baza un esantion de 2445 de femei, de origine franceza, care au nascut ca urmare a tratamentului de stimulare ovariana. S-a descoperit ca 764 de copii au fost diagnosticati cu leucemie infantila, in timp ce 1681 de copii nu au dezvoltat aceasta maladie. Studiile releva ca fertilizarea in vitro sau fertilizarea artificiala nu prezinta niciun risk asupra fatului. In Marea Britanie, un sfert din copiii care s-au nascut in urma tratamentelor de stimulare ovariana sunt diagnosticati cu leucemie infantila.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate