Tradiții obiceiuri și superstiții de Sfânta Maria 2022. Ce lucruri nu trebuie să facă o femeie sub nicio formă pe 15 august

,
Tradiții și obiceiuri Sfânta Maria

În fiecare an, pe 15 august, prăznuim sărbătoarea Maicii Domnului. Iată ce tradiții și obiceiuri trebuie neapărat să respecte femeile pentru a se feri de boli și de ghinion tot anul.


In articol:

Sfânta Maria sau Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește anual pe 15 august, astfel că românii creștini trebuie să respecte anumite tradiții, dacă vor să evite bolile și ghinionul. 

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria. Ce trebuie să respecte femeile

Tradiții și obiceiuri Sfânta Maria

De Sfânta Maria sau Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, creștinii trebuie neapărat să respecte obiceiurile și tradițiile. În Transilvania, femeile măritate trebuie să ducă la biserică recolta de struguri și prune pentru a fi sfințite de preoți. Ulterior, bucatele vor fi împărțite credincioșilor. Fetele care nu sunt măritate culeg flori de grădină, pe care le duc la biserică și le așează lângă icoane.

Citeste si: Rugăciunea puternică pe care toți credincioșii trebuie să o spună de Adormirea Maicii Domnului. Alungă tristețea și aduce liniște sufletească

Tradiția spune că, prin aceste fapte, familiile fetelor vor fi ferite de boli și de ghinion. De asemenea, tot pe 15 august, femeile care sunt gravide trebuie să se roage la Maica Domnului și să ceară protecție pe toată durata sarcinii și ajutor pentru o naștere mai ușoară, sănătate și putere pentru copii. Pentru cei care au trecut în lumea celor sfinte, familiile lor trebuie să dea cu tămâie mormintele de Sfântă Mărie.

Citeste si: Zi liberă Sfânta Maria 2022. Ce beneficii primesc angajații care aleg să lucreze pe 15 august

Ce tradiții trebuie să respecte femeile măritate de Sfânta Maria

Tradiția spune că ciobanii își coboară turmele de oi de pe munte, lucru care arată că sezonul cald se apropie de sfârșit. În multe sate românești, sătenii nu aprindeau focul cu două zile înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Fetele care își doresc să se mărite trebuie să poarte în piept pe întreaga durată a sărbătorii un fir de ferigă și să se roage la icoana Maicii Domnului pentru căsnicie. Candela trebuie să fie aprinsă toată ziua.

Citeste si: Sărbători august 2022. Care sunt cele mai importante sărbători din luna august. 3 zile au o importanță deosebită pentru creștini

Pe lângă asta, fetele nu au voie sub nicio formă să își tundă părul și să îl arunce la gunoi în ziua Adormirii Maicii Domnului, fiindcă ghinionul va năpusti peste ele. De asemenea, este total interzis și înotul și scăldatul în ape curgătoare.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022. Când au credincioșii dezlegare la pește în postul Sfintei Mării

Poliţist bătut în Cluj: Colegii agentului au tras focuri de armă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Rugăciunea puternică pe care toți credincioșii trebuie să o spună de Adormirea Maicii Domnului. Alungă tristețea și aduce liniște sufletească

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies