Toți românii trebuie să știe! Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022? Raluca Turcan a făcut anunțul

,
Raluca Turcan
Vești mari pentru români! Este posibil să crească salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022[Sursa foto: PixaBay]

Raluca Turcan, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a vorbit, joi, despre planurile pentru creșterea salariului minim pe economie. Se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.


In articol:

Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a vorbit, joi, despre planurile pentru creșterea salariului minim pe economie.

Ce se va aplica de la 1 ianuarie 2022?

Toți românii trebuie să știe! Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022?

Raluca Turcan
Raluca Turcan: „De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim”[Sursa foto: Facebook]

Vești bune pentru angajații români! Raluca Turcan ia în calcul o creștere a salariului minim pe economie, privind explozia prețurilor din ultimele luni. Dacă se respectă planurile, salariul minim pe economie urmează să se majoreze începând cu 1 ianuarie 2022.

„Salariul minim este o prioritate zero pentru Guvern şi un mare pas înainte comparativ cu modul în care s-au comportat alte guverne până acum. De obicei, majorarea salariului minim intră în vigoare la începutul anului viitor. De la 1 ianuarie, în mod normal, trebuie să avem o majorare a salariului minim.

Citeste si: Pensii 2021. Ce se întâmplă cu taloanele de pensii? Schimbare majoră anunțată de Violeta Alexandru

Eu mă gândesc la o majorare semnificativă a salariului minim întrucât creşterile de preţuri sunt mult peste ce s-a întâmplat în România în ultima perioadă”, a

declarat Raluca Turcan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primele noutăți vor fi publicate până la sfârșitul lunii octombrie

S-a hotărât în discuțiile cu Florin Cîțu și cele cu patronatele și sindicatele ca, până la sfârșitul lunii octombrie, să existe un mod de negociere al salariului minim, a mai precizat Raluca Turcan.

„Sunt probabil cel mai pro ministru pentru creşterea salariului minim în România.

Românii noştri aleg să plece în străinătate din cauza salariului şi datorită serviciilor de care beneficiază în alte ţări. Nu mai putem accepta şi duce cu toţii, ca societate, acest nivel al salariului minim.

Citeste si: Surpriză pentru milioane de români. Cum se vor calcula pensiile de acum încolo? CNPP a făcut anunțul

Pentru prima dată, într-un guver, n într-un mandat de opt luni, la aceeaşi masă, patronate, sindicate, instituţii ale statului, am reuşit să agreăm că salariul minim trebuie să crească, că această creştere trebuie să fie făcută predictibil şi

cât mai repede astfel încât mediul economic să poată să-şi pregătească activitatea pe anul următor şi, de asemenea, să nu fie făcută subiectiv, la presiunea diferiţilor factori, ci ancorată în nişte indicatori economici astfel încât şi în anii următori să putem evalua cum va evolua salariu minim”, au fost declarațiile ministrului Raluca Turcan.

Cum va rezolva ministerul probleme pieței muncii?

Raluca Turcan consideră că problemele sunt nivelul de salarizare, lipsa forţei de muncă, „acută şi deja cronică”, pentru cele 40.00 de locuri de muncă „oferite pe masă” şi pentru 200.000 de cereri de locuri de muncă, dar şi pregătirea posibililor angajaţi, majoritat în scădere.

Raluca Turcan a indicat şi cele două priorităţi ale ministerului la momentul actual, și anume vaccinarea şi sprijinirea persoanelor vulnerabile.

„Aceste priorităţi sunt concretizate la noi în cifre, care demonstrează că am crescut investiţiile în România la 23 de miliarde, cu 31% mai mult decât anul trecut, că avem 120.000 de locuri de muncă şi o creştere economică record. Acestea sunt rezultate ale Guvernului obţinute împreună cu românii”, a mărturisit ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultimă oră! S-au dublat pensiile! Vezi cine urmează să primească de luna aceasta mai mulți bani

Șeful FPPG critică dur măsurile pe energie adoptate în Senat: 'Sunt heirupiste, iar cei care le vor plăti în final vor fi tot consumatorii'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Românii tot mai afectați de valul de scumpiri. Previziunile specialiștilor în economie sunt sumbre

Anunțul mult așteptat de români. Se majorează salariul minim de la 1 ianuarie?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies