TOP 4 erbicide pentru porumb cu rezultate foarte bune

In lupta cu buruienile, erbicidele reprezinta o solutie optima. Formele de vegetatie nedorita care cresc in mod necontrolat sunt distruse de aceste substante toxice, cu actiune selectiva. Culturile de porumb vor beneficia, astfel, de toate resursele nutritive pe care buruienile le retineau, impiedicandu-le dezvoltarea.

Exista o gama variata de produse de acest tip pe piata, si chiar nu stii ce sa alegi? Ei bine, iti prezentam in continuare o lista cu cele mai populare 4 erbicide porumb, cu actiune dovedita in protectia culturilor.

Iata!

Erbicidul Principal combate gramineele, ciperaceele si buruienile cu frunza lata

Absorbit prin frunze, erbicidul Principal se aplica in culturile de porumb pentru a combate buruienile de tip graminee, perene si ciperacee, dar si vegetatia nedorita cu frunza lata. Rezultatele apar dupa 6 ore de la absorbtie. Intr-o prima etapa, buruienile se opresc din crestere, iar dupa 5-10 zile apare decolorarea si necrozarea nervurilor. Distrugerea completa a vegetatiei nedorite dureaza pana la 3 saptamani. In ceea ce priveste precipitatiile, se impune un timp de 4-6 ore de la aplicare fara umiditate, timpul necesar pentru absorbtie. Ulterior, actiunea erbicidului nu mai este afectata de ploaie. Ideal pentru buruienile de 20 cm.

Erbicidul Roundup Classic Pro combate un spectru foarte larg de buruieni

Concentrat solubil in apa, erbicidul Roundup Classic Pro este recomandat in combaterea unui spectru foarte larg de buruieni, atat anuale, cat si perene.

Se prezinta sub forma unui lichid de culoare usor galbuie si are un miros specific. De regula, se recomanda culturilor de porumb, dar si cerealelor paioase sau chiar plantatiilor de mar, prun sau vita de vie. Primele efecte de la aplicare sunt ofilirea frunzelor. Ulterior, acestea se igalbenesc, iar in primele 6 ore de la aplicare dispare orice risc de aparitie a vegetatiei nedorite. Sistemul de actiune este unul rapid, care permite translocarea in radacini, stolomi si rizomi, dupa aplicare.

Erbicidul Sajon 4 OD pentru combaterea buruienilor graminee

Folosit o data pe an, erbicidul Sajon 4 OD este recomandat pentru culturile de porumb aflate in faza de 4-6 frunze, cand buruienile au rasarit deja. Intr-un termen de aproximativ 21 de zile de la aplicare, vegetatia nedorita este distrusa in totalitate, fiind unul dintre produsele cu cea mai mare putere de actiune. Acest produs nu necesita utilizarea unui adjuvant, si asigura o acoperire mai buna a frunzei cu solutia respectiva.

Formula OD pe care o contine, respectiv dispersia in ulei, asigura simultan retentia, umectarea si absorbtia produsului in frunza. In plus, acest erbicid ofera o aderenta crescuta a solutiei pe suprafata vegetatiei.

Erbicidul STOMP AQUA combate buruienile monocotiledonate si specii dicotiledonate

Aplicat la sol, erbicidul Stomp Aqua este recomandat pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si a anumitor specii dicotiledonate anuale. Stopeaza in mod direct dezvoltarea buruienilor, prin absorbtia prin varfurile de crestere.

Astfel, buruienile mor imediat dupa rasarire, fiind eliminate pentru o perioada de timp. Acest erbicid se foloseste pentru culturile de porumb, ceapa, vita de vie, dar si cartof sau legume Pentru tehnica de aplicare si compatibilitatea cu alte produse, consulta atent indicatiile producatorului.

Cumpara erbicide de la RegalFermierul.ro si primesti sfaturi avizate

Cele mai bune erbicide de pe piata se gasesc la distanta de un click: in magazinul online RegalFermierul.ro. Daca ai nevoie de sfaturi avizate din partea expertilor, profita de avantajul consultantei gratuite oferita de aceasta echipa de specialisti. Telefonic, primesti toate informatiile de care ai nevoie despre produse.

Date de contact:

Tel: 0769493825/ 0336 802 328

E-mail: [email protected]

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies