Top 3 cele mai periculoase drumuri din România. Unul dintre ele se află pe lista celor mai periculoase drumuri din lume

,
drumuri periculoase romania

Drumurile din România ce iau anual zeci de vieți

[Sursa foto: pexels]

Viteza, neatenția și graba le iau mințile oamenilor ce circulă pe aceste drumuri și consecințele sunt grave.


In articol:

România se află nu doar în topul țărilor cu cele mai periculoase drumuri din lume, este și pe primul loc în topul țărilor cu cea mai rată a mortalității, având 85 de decese la un million de locuitori, în 2020.

Top 3 cele mai periculoase drumuri din Romania

drumuri periculoase romania

România încă în topul accidentelor din Europa

[Sursa foto: pexels]

Primul loc îl are DN1, șoseaua ce face legătură între București și Oradea și are o lungime de 627 de kilometri este considerată una dintre cele mai periculoase drumuri din România. Pe DN1 au avut loc 198 de accidente, din care 56 și-au pierdut viața. Drumul lung și oboseala le dăunează șoferilor și ajung să adoarmă la volan.

Tot un Drum National este următorul în listă, DN2, care leagă Bucureștiul de granița României cu Ucraina, prin Vama Siret. Cu o lungime de 446 de kilometri, este numit ,,Drumul Morții” și pe acest drum peste 70 de persoane au murit și peste 170 de accidente au fost făcute, potrivit antena3.ro.

Un loc cunoscut pentru peisajul incredibil pe care îl oferă este bine știut și pentru accidentele care se întâmplă adesea. Transfăgărășanul traversează cele mai înalte zone din Carpații Meridionali și leagă Curtea de Argeș de Sibiu și are o lungime de 151 de kilometri. Aici e locul unde aventurierii vor să aibă adrenalina crescută și se aventuriază cu viteză spre curbele dese și deosebit de periculoase.

Citeste si: Accident terifiant cu 5 răniți, între care un copil, în Bacau- o persoană, în stare gravă

În România au loc anual peste 1.800 accidente mortale

 

Ultimele calcule făcute cu privire la numărul de personae ce își pierd viața în urma accidentelor rutiere au fost făcute în 2018, atunci când peste 1.800 de oameni au decedat, conform economie.hotnews.ro.

Este totuși o îmbunătățire față de anii precedenți în care punctul maxim a fost atins în 2008, cu un număr de persoane decedate de peste 3.000. România este încă prima în topul Parlamentului European, cu o rată a mortalității cauzate de accidente rutiere de 85 de locuitori la un million de locuitori.

Citeste si: Accident îngrozitor pe Valea Oltului- 7 persoane au fost RĂNITE, după ce un tren a doborât un stâlp de electricitate

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Claudia Puican și Armin Nicoară, detalii uluitoare din culisele fastuoasei petreceri de nuntă din Antalya! „Așa am făcut noi valsul mirilor! Am dat o nouă modă” Ce mărturisiri...

Studiul care dă speranțe - Un implant ocular revoluţionar din colagen de porc a redat vederea a 14 nevăzători

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Horoscop chinezesc miercuri, 6 iulie 2022: Zodiile care fac față oricărei provocări! Pe ele nimic nu le doboară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies