Tavanele casetate, noul trend în amenajarea locuinţelor

Tavanele casetate, tavanele false sau plafoanele suspendate, aşa cum se mai numesc ele reprezintă mai nou, o modalitate creativă de a decora locuinţele.

Folosite frecvent pentru amenajările clădirilor de birouri şi a spaţiilor comerciale, ele depăşesc această sferă de utilizare, câştigând noi moduri de a fi integrate în designul interior. Îţi spunem mai multe despre ce sunt, concret, aceste plafoane suspendate şi cum pot îmbunătăţi ele designul şi funcţionalitatea locuinţei tale. 

Ce sunt tavanele casetate?

Plafoanele casetate fac parte din categoria de tavane false. Ele reprezinta o alternativa mult mai moderna a tavanelor realizate din OSB sau gips carton şi încep să capete o mare popularitate chiar şi în domeniul designului interior de locuinţe, nemaifiind folosite doar pentru birouri şi alte spaţii industriale. Aceste plafoane sunt confecţionate în general din fibră minerală, metalul, sticla, gips carton sau ipsosul armat pentru un plus de design şi de utilitate. Vezi aici tavane casetate pentru a-ti face o idee despre cum arata acestea, daca nu le-ai mai intalnit pana acum. 

Ce avantaje au tavanele casetate?

Plafoanele casetate oferă o serie de avantaje deloc de trecut cu vederea. Din acest motiv, ele au şi început să fie utilizate tot mai mult în conceptele de decor interior ale caselor şi apartamentelor. Pe lângă faptul că sunt disponibile într-o mulţime de modele si culori, ideale pentru a completa orice stil de amenajare, aceste tavane au şi numeroase caracteristici care le transformă într-o alternativă practică şi economică pentru stilizarea plafoanelor din casă. 

Află care sunt cele mai importante avantaje ale tavanelor casetate!

Instalare rapidă

Un mare avantaj pe care îl oferă tavanele casetate este acela că sunt foarte uşor de instalat. Montajul lor se realizează simplu, iar în acest mod poţi fi sigur că lucrările de renovare nu depăşesc termenul pe care ţi l-ai stabilit, aşa că te vei putea bucura cât mai repede de confortul casei tale. 

Absorbte a sunetului

Citeste si: SE SCHIMBĂ Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisele auto. Se dă lege - capital.ro

Unul dintre cele mai bune argumente pro tavane casetate este gradul de absorbtie fonică pe care acestea îl asigură. Tavanele false reduc efectul de ecou si asigură reducerea poluării fonice provenite de la sursele de zgomot din incaperi. 

Rezistenţă la foc

Tavanele casetate oferă protecţie chiar şi în caz de incendiu. Materialele din care sunt realizate au o rezistentă mare împotriva focului sau sunt ingnifuge, prin urmare reprezintă o soluţie prin care poţi creşte siguranţa familiei tale şi a imobilului. 

Mascarea cablurilor si a instalatiilor

Ştim cu toţii cât de inestetice sunt cablurile lăsate la vedere, prin toată casa! Acest aspect nu mai reprezintă o problemă dacă apelezi la utilizarea tavanelor casetate. Ele îţi vor permite să optezi pentru sisteme complexe de lumini sau de ventilatie, mascând cablurile si componentele instalatiilor într-o manieră foarte elegantă. 

Design variat 

Tavanele casetate sunt o opţiune ideale şi din punct de vedere al calităţile estetice pe care le prezintă. Designul variat al acestora permite realizarea unor artificii de design inedite, contribuind la definirea stilului de design interior pentru care ai optat în casa ta. 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies