Stilul de dans "VOGUE" Ce concurent de la "Imi place dansul" a reusit sa il impresioneze pe Emil Rengle si ce spune juratul despre acest stil de dans mai putin cunoscut publicului?

Stilul de dans Vogue explicat de Emil Rengle

Duminica seara, de la ora 20:00, la “Imi place dansul”, concurentii sunt pusi in fata unei tematici dificile, “Muzica anilor ‘90”.

Acestia trebuie sa performeze pe platoul emisiunii si sa abordeze diferite stiluri de dans, in maniera proprie, insa cu respectarea riguroasa a temei impuse pentru aceasta editie.

Sabin, unul dintre concurentii “Imi place dansul”, abordeaza un stil de dans mai putin cunoscut publicului, “Vogue”, pe celebra piesa omonima, interpretata de Madonna.

Stilul de dans Vogue: ce este dansul Vogue

Stilul de dans Vogue

Miscarile specifice se succed cu repeziciune in fata juratilor, iar Emil Rengle tine sa faca precizari despe acest stil de dans Vogue, dupa reprezentatia lui Sabin.

“Stilul de dans "Vogue" a aparut in anul 1960, in Harlem, si in anii ’80 era deja foarte raspandit. Celebru si comercial a devenit din momentul in care Madonna a lansat hitul ''Vogue''. Vogue este un stil de dans underground, vine din house dance, este extrem de stilizat.

"A fost practicat de comunitatea queer si trans din Harlem. Acestia isi expuneau tinutele vestimentare prin a ''poze'' in fata celorlalti. Tot acest stil de dans vogue este compus din foarte multe ''poze'', este ca si cum ai trece printr-o succesiune de ''poze'' , pentru ca, la final, sa avem un intreg ''film''”, explica Emil Rengle la Imi place dansul.

Stilul de dans “Vogue” a schimbat mentalitati si a trecut rapid, de la o simpla forma de exprimare a unei comunitati marginalizate, atat pe baza orientarii sexuale, cat si a culorii pielii, la un curent social indrepatat impotriva oricarei forme de discriminare.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate