Stenogramele cu discuția dintre preotul Visarion Alexa și femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală: "Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna"

Author: Diana Tilă

Visarion Alexa

Sursa: Facebook Visarion Alexa

Preotul Visarion Alexa, parohul unei biserici din Capitală, este acuzat de agresiune sexuală. Iată stenogramele incendiare dintre preot și victimă.

Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, a fost reţinut de polițiști după ce a fost acuzat de agresiune sexuală. Judecătoria Sectorului 6 a decis sâmbătă, 17 septembrie, ca preotul trebuie să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. 

În prezent, preotul este suspendat „ de la slujirea preoţească”, potrivit Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a confirmat că luni, 19 septembrie, începe ancheta în acest caz. Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

”În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr.

6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”
, se arată în decizia instanţei.

Citeste si: Cine este Visarion Alexa, preotul care ar fi agresat sexual o femeie, și ce sancțiuni are de suferit în urma faptei sale

Stenogramele cu discuția dintre preotul Visarion Alexa și femeia care l-a acuzat de agresiune sexuală

"Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu.

(…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.
Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.", potrivit romaniatv.net.

Potrivit sursei citate, Alexa Visarion ar fi recunoscut în timpul audierilor că, ulterior spovedaniei, a îmbrățișat-o pe persoana vătămată. 

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

"Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă.

Suspectul a arătat că și-a retras mâna din pantalonii persoanei vătămate, timp în care mâinile persoanei vătămate erau tot pe umerii săi și a direcționat-o în zona sa intimă pe deasupra hainei preoțești, moment în care persoana vătămată și-a retras mâna (…) Suspectul a arătat că la final persoana vătămată era tulburată și că și-a dat seama că aceasta este tulburată în momentul în care și-a retras mâna. Totodată, suspectul a arătat că s-a lăsat ispitit."

Citeste si: Deznodământul trist al telenovelei din Iași! Amanta preotului s-a întors la soțul ei care o bătuse din cauza infidelității

Cât se află sub control judiciar, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, preotu Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  • a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
  • b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fa?a căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
  • c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Visarion Alexa nu are voie: să părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată; să exercite profesia de preot.

Avocata preotului, despre gestul comis

Avocata preotului a transmis că între cei doi era o relație de prietenie, având în vedere că victima comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele.” 

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Zodiac Chinezesc: Anul 2023 este Anul Speranței. Zodiile hărăzite cu noroc în Anul Iepurelui de Apă. Vor avea parte de o perioadă magică

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, despre incidentul care s-a produs la spovedanie

Visarion Alexa este preot la o parohie din Capitală, iar surse apropiate anchetei afirmă că incidentul s-a produs la spovedanie.

„În legătură cu ştirea  referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti in urma unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă. Personal, nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităţilor care îl anchetează”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

De asemenea, Arhiepiscopia Bucureştilor va începe o anchetă independentă. „Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare,  cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericesti in cadrul Consistoriului bisericesc” ”, anunţă Bănescu.

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies