„Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 feb 2023, 11:58

Cutremurele și replicile care au urmat au pus la pământ clădirile una după alta, iar misiunile de salvare au fost din ce în ce mai îngreunate

Sursa: Profimedia

Numărul morților din Turcia și din Siria a trecut de 9.400, iar salvatorii și nu numai depun eforturi supraomenești, pentru ca oamenii să fie scoși cât mai repede de sub dărâmături.

Turcia și Siria își numără morții, după ce, în urmă cu

două zile, pe 6 februarie, Turcia a fost zguduită de un cutremur de 7,8 și de unul de 7,5 și care au fost atât de puternice, încât s-au resimțit și în alte țări, Siria fiind a doua cea mai afectată.

Un bărbat din Turcia își caută mama printre ruine

Cutremurele și replicile care au urmat au pus la pământ clădirile una după alta, iar misiunile de salvare au fost din

ce în ce mai îngreunate. Nici vremea nu a ținut cu salvatorii, căci ploaia, ninsoarea și frigul dau mari bătăi de cap.

Oamenii caută fără încetare și sapă și cu mâinile în goale în moloz, pentru a-i scoate la lumină pe cei blocați sub dărâmături.

Citește și: Imagini sfâșietoare în Turcia. Un tată își ține de mâna fiica de 15 ani ucisă în cutremurul care a devastat ţara

Un bărbat din una dintre cele mai afectate zone își strigă mama cu disperare, în speranța că va primi un răspuns: „Prieteni, suntem îngropaţi sub ruine. Mamă, eşti bine? Mamă, spune ceva. Spune-mi dacă eşti pe aici, pe undeva. Vă rog, ajutor!”.

Spitalele din Turcia și din Siria nu mai fac față. Persoanele găsite în viață stau în corturi și, conform observatornews.ro, președintele Turciei a decretat stare

de urgență pentru trei luni în zece din orașele țării.

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Clădiri făcute una cu pământul, în doar câteva clipe

Numeroase clădiri au căzut în doar câteva secunde din cauza cutremurului, iar persoanele prinse sub dărâmături au șanse din ce în ce mai mici de supraviețuire, pe măsură ce orele trec.

Au trecut aproximativ 60 de ore de la primul cutremur din Turcia, cu o magnitudine de 7,8, iar oamenii ajută la găsirea supraviețuitorilor. În ciuda eforturilor continue, cu cât timpul trece, cu atât șansele ca oamenii să fie găsiți în viață în număr mare este din ce în ce mai mic.

Şengül din serialul Totul pentru familia mea, răsfățată de colegii săi de echipă! Iată cum este tratată celebra actriță Fadik Sevin Atasoy de când a revenit pe platourile de filmare! „Sunteți cei mai buni!”

Conform experților, fără mâncare, un om poate să trăiască între trei și șapte zile, iar, în curând, se vor împlini 72 de ore de la dezastrul natural. OMS estimează că numărul morților va ajunge la 20.000, în ambele țări, iar numărul persoanelor afectate este unul înfiorător: 23 de milioane.

Citește și: Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit. Ieri au avut loc cinci cutremure în țara noastră

Între timp, țări din întreaga lume continuă să trimită ajutoare în Turcia. Oamenii strâng haine, mâncare, bani și obiecte sanitare, pentru ca persoanele afectate de cutremure și care nu mai au unde să stea să aibă cele necesare, cel puțin pentru moment.

 


Raed Arafat a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a răspuns acuzațiilor primite în legătură cu tragedia de la Colectiv, demontând informațiile care au circulat și spunând, clar și răspicat, că nu este vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat.