Simptomele care trebuie să te trimită DE URGENŢĂ la medic. Toate femeile care iau pilule contraceptive trebuie să ştie când se află în pericol

,

Simptomele care trebuie să te trimită DE URGENŢĂ la medic. Toate femeile care iau pilule contraceptive trebuie să ştie când se află în pericol.

Anticoncepţionalele sunt catalogate de medicii ginecologi în două feluri. În primul rând protejează femeia de apariţia unei sarcini nedorite, iar în al doilea rând administrate pe termen lung provoacă o serie de efecte secundare care pot pune viaţa în pericol femeilor.

„Vizita la medicul ginecolog este obligatorie odată pe an. Există metode contraceptive adaptate fiecărei persoane în funcţie de vârstă sau frecvenţa contactelor sexuale. În primele trei luni în unele cazuri pot apărea senzaţii de greaţă, dureri la nivelul sânilor sau prelungirea menstruaţiei. Doamnele şi domnişoareele care au început un tratament cu anticoncepţionale trebuie să verifice tot timpul tensiunea arterială, glicemia, iar odată la câteva luni să îşi facă un set de analize mai amănunţit. Organismul se acomodează cu astfel de pilule în trei luni. Acestea nu trebuiesc întrerupte în cazul în care apar tot felul de stării care practic le dau o stare de disconfort. Este bine de ştiu că femeile care suferă de hepatită cronică sau cancer genital nu au voie să urmeze un tratament cu pilule“, a povestit Marius Stanciu, medic ginecolog în Craiova.

Anticoncepţionalele pot avea şi reacţii adverse asupra organismului. „Medicamentele pot determina tulburări oculare, gastro-intestinale (greaţă, vărsături, durei abdominale sau diaree), tulburări ale sistemului nervos, iar aici intră migrena, stări depresive, cefalee, modificări de dispoziţie sau scăderea libidoului. 

Citeste continuare pe kfetele.ro

 

 

Citește și:

Horoscopul femeilor puternice pentru VARA 2019! Zodiile feminine care au lumea la picioare şi sunt protejate de divinitate

Managerul Ambulanței București, dezvăluire cu implicații majore: 40% dintre apeluri sunt legate de Covid-19

Deea, prima reactie dupa ce a fost eliminata din casa "Puterea dragostei", cu doar o saptamana inainte de Marea Finala! Iata cine a intampinat-o la aeroport, in...

Unul dintre cei mai carismatici si talentati actori din Turcia s-a inrolat in armata! Iata cat de bine arata in haine militare!

Cum îți alegi vopseaua de păr în funcție de culoarea și textura tenului


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies