Sexul tantric sau sexul spiritual: cele 10 lucruri pe care trebuie sa le stii ca sa ai o relatie perfecta

Author: L.S.
Actualizat: 03 sep 2020, 18:55

Afla cum iti poti duce viata sexuala la un nivel spiritual. Sexul tantric si tainele lui

Desi

la prima vedere, sexul si spiritul nu au nimic in comun, adevarul este exact opusul afirmatiei. Sexul este o experienta intima in urma careia, fie si doar temporar, se produce o conexiune unica.

Sexul tantric poate fi privit din aceasta perspectiva, respectiv o legatura profunda la nivel spiritual prin care doi parteneri pot obtine placere sexuala. In mod traditional, sexul tantric nu presupune penetrare, insa acest lucru nu trebuie sa ii opreasca pe

cei doi parteneri. Senzualitatea, pasiunea si dorintele sunt unice, dinamica dintr-un anumit cuplu este unica, motiv pentru care si perspectivele asupra sexului sunt adaptate in functie de personalitatile partenerilor.

Prin urmare, expresia de sex tantric poate fi inlocuita, de exemplu, cu sexualitate spirituala.

Aceasta presupune mai mult decat contactul sexual obisnuit si este mai degraba o multitudine de factori, denumite de noi cele 10 porunci ale sexului.

1. Primul pas catre o conexiune profunda este renuntarea la egoism.

Desigur, o regula de acest gen se poate aplica in toate aspectele vietii insa este la fel de importanta si in ceea ce priveste calitatea actului sexual. Atunci cand in acesta sunt implicati doi parteneri, nevoile fiecaruia dintre ei sunt importante si niciunul dintre acestia nu are prioritate in fata celuilalt.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

2. Sexul presupune uniunea a doua personalitati, nu doar cea trupeasca.

Pasiunile, placerile si chiar obiceiurile fiecaruia dintre noi fac parte din personalitatea fiecarui iar aceasta va fi reflectata in comportamentul sexual. Prin urmare, este important sa constientizam ca in timpul actului sexual, uniunea nu are loc doar la nivel anatomic, ci si psihic. Ideile, talentele si cultura din care provin cei doi parteneri trebuie luate in calcul si respectate pentru a obtine un nivel profund de intimitate.

3. Sexul incepe si se termina cu o discutie.

In nicio situatie din lume, doi straini nu se vor saluta apoi vor azvarli hainele de pe ei. Chiar si atunci cand e vorba de o aventura de o noapte, cei doi parteneri vor avea o conversatie prin care vor incerca sa se cunoasca, sa afle cine si ce este celalalt, precum si sa isi exprime propriile dorinte. Mai mult de atat, conversatia care capata valente erotice poate fi inceputul unui preludiu.

4. Nu exista o durata ideala pentru o partida de sex.

Ultimul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand te afli intr-o astfel de conexiune intima cu o persoana este sa stai cu ochii pe ceas. Unii dintre noi au nevoie de o perioada mai lunga de timp, de mai multa atentie si de tandrete in timp ce pentru altii, conexiunea spirituala poate avea loc in doar cateva minute. Prin urmare, notiunea de timp trebuie lasata la usa.

5.Sexul poate imbraca valentele unui ritual.

Multi dintre noi asociaza vocabul „ritual” cu un demers religios insa nu intotdeauna se intampla asa. In ceea ce priveste sexul, ritualul poate consta intre atingerile dintre cei doi parteneri, poate chiar alegerea hainelor pe care le poarta si atmosfera pe care cei doi o construiesc impreuna prin muzica, arome si lumanari.

6. Sexul trebuie sa fie o expresie a generozitatii.

Asa cum spune prima regula a senzualitatii, conexiunea spirituala dintre cei doi parteneri nu poate fi intemeiata prin egoism, ci din contra, pe generozitate. Indiferent de durata sexului sau a relatiei, fiecare dintre cei doi parteneri trebeuie sa isi doreasca sa ii ofere si celuilalt aceeasi placere pe care o resimt.

7. Sexul inseamna admiratie si apreciere catre cealalta persoana.

Asa cum spuneam, personalitatea fiecaruia dintre noi este unica insa acest lucru este valabil si pentru corpuri. Cei doi parteneri trebuie sa aprecieze trupul care li se alatura in aceasta conexiune, sa ii constientizeze unicitatea si sa ii aprecieze frumusetea individuala, parte a fiintei sale.

8. Sexul presupune respect.

De-a lungul istoriei, sexualitatea a fost pervertita dintr-o unealata a placerii intr-una a subjugarii, motiv pentru care oamenii primesc etichete dureroase in functie de comportamentele sexuale. Atat timp cat doi adulti isi dau consimtamantul pentru acest lucru, sexul nu are nimic gresit si nimeni nu trebuie judecat in functie de preferintele sale. Tocmai de aceea, conexiunea spirituala nascuta in timpul sexului trebuie sa fie completata si de respect fata de trupul si sufletul partenerului.

9. Sexualitatea unica a fiecaruia dintre noi trebuie adorata.

In perioada antica, grecii si romanii au personificat iubirea si sexualitatea in zeita Afrodita sau Venus. Se spune ca pe una dintre multe insulite grecesti, oamenii au ridicat o statuie a zeitei in toata splendoarea goliciunii acesteia si ca veneau aici pentru a o onora si pentru a-i cere protectia. Intocmai cum elenii venerau imaginea zeitei, oamenii trebuie sa trateze cu adoratie si respect persoana cu care vor intra in legatura intima.

10. Sexualitatea face parte din fiinta fiecaruia dintre noi.

Pentru ca este un lucru atat de natural, de placut si care poate duce la conexiuni atat de profunde, sexul trebuie acceptat ca o normalitate umana. Tocmai de aceea jena si rusinea trebuie excluse din viata sexuala nu doar pentru ca cei doi parteneri sa se poata cunoaste mai bine, ci si ca acestia sa poata preveni orice situatie neplacuta.

sursa: kudika.ro

Când prea mult sport le îmbolnăvește pe femei? Afla despre RED-s

Citeste si: Horoscop dragoste saptamana 8-14 iulie 2019. Trairi intense si schimbari neasteptate

Citeste si: Adelina Pestritu nu a vrut sa danseze la nunta lui Pastrama si Brighitte. Care a fost motivul

Citeste si: Ilinca Vandici s-a dezbracat si si-a declarat iubirea. Imagini incendiare

 

Taguri:

Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.