Sexul după 40 de ani. Cum sa ai o viata intima pasionala la varsta maturitatii

Sexul dupa 40 de ani poate sa fie o piatra de incercare pentru multe cupluri, insa exista solutii pentru a avea o viata intima pasionala chiar si la varsta maturitatii depline


In articol:

Sexul după 40 de ani. Există viață sexuală după 40 de ani?

Contrar tuturor așteptărilor noastre, răspunsul este „da, există viață sexuală chiar și după vârsta de 40 de ani”. Cu toții ne pripim să asociem sexul cu tinerețea, dar știința demonstrează că puteam să ne bucurăm de partenerii noștri de viață chiar și după de începem să încărunțim.

Deși nu mai dăm dovadă de aceeași flexibilitatea musculară ca la 20 ani care să ne permită să încercăm poziții sexuale mai incitante, o atingere senzuală sau un masaj întotdeauna ne pot trezi la viață.

Studiile de specialitate au demonstrat că odată cu înaintarea în vârstă, anumite funcții fiziologice intră în declin. Spre exemplu, în cazul bărbaților, atât calitatea cât și durata erecției scad considerabil, efecte ce pot fi exacerbate și de anumite afecțiuni precum bolile cardiovasculare sau cele legate de prostată.

În cazul doamnelor, principalul impediment îl constituie lubrifierea, întrucât cavitatea vaginală nu mai este capabilă să producă aceeași cantitate de substanță precum în tinerețe.

Totuși, asta nu înseamnă că nu vă mai puteți face de cap în dormitor. Este adevarat ca va trebuie să puneți mai mult accent pe preludiu, chiar dacă, de multe ori, aveați tendința să treceți direct la treabă, insa rabdarea si atentia fata de partener sunt esentiale pentru o viata intima pasionala, la orice varsta si cu atat mai mult dupa 40 de ani.

Citeste si: Greutatea ideala in functie de varsta, sex si stil de viata

Citeste si: Sexul la menopauză. Ce poti face ca sa te bucuri de o viata intima fara disconfort

Citeste si: Topul zodiilor EXPERTE în pat. E înnebunitor ceea ce știu să facă!

Sexul după 40 de ani. Cum sa ai o viata intima pasionala la varsta maturitatii

Sexul după 40 de ani se bazează mai degrabă pe tandrețe și atingeri calculate față de efuziunile atât de caracteristice tinereții. Dacă partenera de viață acuză dureri în timpul penetrării, puteți folosi puțin mai mult lubrefiant sau puteti prelungi inca putin preludiul.

Nu fii debusolat în cazul în care nu poți menține erecția. Încercați un masaj prelung al zonei intime. Pentru un mai bun rezultat, poți ruga partenera să-și folosească degetele sau chiar vârful limbii ca să maseze perineul (zona dintre anus și testicule).

De asemenea, poți surprinde cu un masaj prelung, insistând pe zonele intime și terminând cu un sex oral. Ține cont de faptul că vaginul și-a pierdut în mare măsură capacitatea de auto-lubrefiere, așa că va trebui să insiști mai mult decât de obicei.

Poate cel mai frecvent dintre miturile legate de sex este acela că bărbatul nu poate avea orgasm decât în momentul ejaculării. Nimic mai greșit! Orgasmul masculin poate fi la fel de profund în cazul stimulării orale a zonele erogene precum în timpul penetrării.

Țineți cont de faptul că nu există o rețetă a longevității sexuale. Legatura dintre doi parteneri poate sa devina cu mult mai profunda si solida la varsta maturitatii, atunci cand sexul nu mai vine de la sine, fara niciun efort, ca la 20 de ani.

Când bine vorba de sexul după 40 de ani, trebuie să aveți în vedere două aspect: răbdarea și răbdarea. Poate că nu mai sunteți atât de activi în dormitor ca odinioară, dar asta nu înseamnă că trebuie să spuneți adio vieții sexuale.

Citeste si: Cand ma voi casatori? Raspunsul astrologilor in functie de data nasterii

Citeste si: Sex horoscop: Află zonele erogene ale fiecărei zodii

Citeste si: Tu stii care sunt barbatii ce te duc la un orgasm rapid si puternic? Stiinta vine in ajutorul femeilor

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate