Seful tau poate fi un PSIHOPAT! Ce semne il tradeaza

Psihopatii sunt, de cele mai multe ori, destul de greu de identificat, ei parand, la prima vedere, niste oameni cat se poate de normali.

Se pare ca, potrivit concluziilor sociologilor si psihologilor, psihopatii au un lucru in comun: o cariera de succes.

Literatura de specialitate descrie psihopatul ca fiind o persoana impunatoare, infatuata si foarte capabila in a-i manipula pe cei din jur. Aceste carcateristici, alaturi de lipsa de scupule, de neinfricare si de carisma, il ajuta sa aiba o functie de conducere.

Kevin Dutton, psiholog si scriitor britanic, specializat in studiul psihopatiei, a intocmit o lista a locurilor de munca preferate de majoritatea psihopatilor. Aceasta lista a fost publicata in cartea sa "Intelepciunea psihopatilor: Ce sfinti, spioni si ucigasi seriosi ne pot invata despre succes".

Haideti sa vedem care sunt primele cinci cele mai atragatoare locuri de munca pentru un psihopat, in ordine crescatoare, dupa popularitate.

5. Medic chirurg

In urma unui studiu publicat in revista "The Bulletin of the Royal College of Surgeons of England", s-a scos la iveala faptul ca specialistii din spitatlele universitare au obtinut un punctaj mai mare pe scara de personalitate psihopata decat medicii din spitalele obisnuite. Motivele ar fi imunitatea la stres si rapiditatea in luarea deciziilor dificile din fiecare zi.

4. Agent de vanzari

Promovarea fara pic de sinceritate, furtul contactelor altor persoane, incapaciattea de a lucra in echipa si dorinta nestavilita de a castiga mereu tot mai multi bani sunt carcateristici care fac din agentii de vanzari adevarati psihopati, potrivit Business Insider.

3. Cei care lucreaza in televiziune sau radio

Narcisismul este si el un atribut al psihopatilor. Iar in joburile care presupun multa atentie publica este nevoie de oameni care au aceasta trasatura. O alta caracteristica este calmul si falsa impresie ca totul este sub control.

2. Avocat

Lipsa de scrupule, farmecul inselator si increderea in sine sunt, fara doar si poate, trasaturi psihopatice foarte la indemana avocatilor.

1. CEO/Director executiv

Rezistenta la haos este cea mai mare calitate a unui psihopat. Acest lucru inseaman ca isi pastreaza mintea limpede doar cand se afla in situatii de stres. Astfel se ajunge ca, uneori, acestia sa creeze dezastre pentru ceilalti, doar pentru a dovedi ca ei se descurca de minune cand toata lumea se darama in jurul loc. Aceasta rezistenta si manipularea fac din directorii executivi niste adevarati psihopati.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate