Se interzice creșterea animalelor și păsărilor de curte în gospodării! Unde s-a luat această decizie?

,
Gaini si Porci
Se interzice creșterea animalelor și păsărilor [Sursa foto: PixaBay]

Revoltător! În Piatra-Neamt este interzis să creşti animale sau păsări dacă nu ai autorizaţie la coteţe şi cuibare! Cine a luat această decizie?


In articol:

Cetățenii care doresc să crească animale sau păsări în propria gospodărie, trebuie să se gândească foarte bine înainte, deoarece acest lucru este posibil doar dacă cotețele și cuibarele sunt autorizate. În condițiile în care nu sunt, românii pot primi amendă între 1.000

și 1.500 lei

gaini
Interzis la creşterea păsărilor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Atenție, se dau amenzi mari! Cetățenii unui oraș mare nu mai au voie să facă acest lucru pe domeniul public!

Interzis la creşterea păsărilor

Noul  Regulament privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Piatra Neamț  aduce „schimbări în asigurarea curățeniei și îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, curților, împrejmuirilor, căilor de acces, precum și a străzilor, drumurilor și spațiilor verzi aparținând domeniului public și privat al Municipiului, aferente imobilelor.”

Citeste si: Încă o boală face ravagii în Europa. Virusul a ajuns deja în România

Astfel, în proiectul propus de primarul Andrei Carabelea, și votat de Consiliul Local, găsim, printre obligații, și:

 

Este interzisă: lit d) creşterea animalelor şi a păsărilor, precum şi cultivarea grădinilor de legume şi zarzavaturi pe domeniul public şi privat al municipalităţii; creşterea şi îngrijirea animalelor şi păsărilor de orice fel în alte locuri decât cele amenajate autorizate în acest scop, igienizate şi dezinfectate şi cu respectarea normelor sanitar veterinare de prevenire şi transmitere a bolilor

la om şi animale. Adăposturile pentru creşterea animalelor se amplasează conform normelor sanitar-veterinare aplicabile în acest sens ( OMS nr.119/2014, actualizat in 2018  )

Noul Regulament
Noul Regulament privind normele de gospodărire.[Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro]

 

Românii care vor animale în curte trebuie să refacă și să autorizeze adăpostul care trebuie să fie la o distanță de minimum 50 metri de locuință, cu zonă de biosecuritate, pante de scurgere, biocide, căi de acces, studiu de impact, etc.

Nerespectarea acestei reguli se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

Creșterea găinilor, interzisă într-o localitate

În 2018, la Alba Iulia, s-a decis să se interzică creșterea găinilor și a altor păsări de curte. Măsura a fost adoptată în luna octombrie 2018 și a stârnit un val de nemulțumire.

Citeste si: Motivul pentru care copiii ar trebui să crească în prezența unei pisici. Ce spun specialiștii?

Consilierii locali care au votat pentru interzicerea creșterii animalelor și a păsărilor în oraș, au fost puși în situația de

a anula decizia și de a modifica textul cu următoarea mențiune: ART 1 alin 2: ”Creșterea animalelor (cu excepția animalelor de companie, a găinilor ouătoare adulte, a găinilor adulte destinate sacrificării, a păsărilor exotice și a porumbeilor deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil și care dețin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localitățile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș”., potrivit agrointel.ro.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sarbatoare importanta, luni, 2 august 2021. Este praznuit un mare Sfant Mucenic, facator de minuni! Rugaciunea care se rosteste in perioada de post!

Zoom AMORTIZEAZĂ scandalul furtului de date personale: compania BAGĂ zeci de milioane de euro în despăgubiri

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Rezultate Loto 6 din 49 duminica, 1 august 2021. Numerele extrase astazi- Jocker, Noroc LIVE

BILANT coronavirus, 1 august 2021. Cate cazuri noi de COVID-19 au fost depistate in ultimele 24 de ore?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies