Se întâmplă pe 21 decembrie 2020! Specialiștii au făcut anunțul: „Uită-te pe cer pentru că nu vei mai vedea niciodată așa ceva!” Ce vom putea observa?

,
fenomen rar pe cer 21 decembrie 2020
Fenomen rar pe cerul României în noaptea de 21 decembrie 2020[Sursa foto: unsplash]

Luna decembrie este una magică, însă în acest an se va produce un fenomen care o va face să fie și mai specială. Ce se va întâmpla cu doar câteva zile înainte de Crăciun?


In articol:

Un fenomen foarte rar se va produce pe cer în ultimele două săptămâni ale lunii decembrie, acesta având intensitatea maximă pe data de 21 decembrie 2020. Specialiștii de la Observatorul Astronomic București au dezvăluit despre ce este vorba și de ce este atât de special acest moment.

Ce vom vedea pe cer în noaptea de 21 decembrie? Este un moment foarte important

Specialiștii de la Observatorul Astronomic București au anunțat că pe data de 21 decembrie cele mai mari planete ale sistemului solar vor fi foarte aproape una de cealaltă, astfel încât vor fi percepute ca fiind una singură. Este vorba despre planetele Jupiter și Saturn, care vor putea fi observate în acceași zonă pe cer. Ele se vor apropia una de cealaltă în perioada 16-25 decembrie 2020, urmând ca pe 21 decembrie să fie situate la o distanță foarte mică una de cealaltă.

Citeste si: Te uiti la ea in fiecare noapte, dar stii cati ani are Luna? Iata raspunsul

Jupiter și Saturn, mai aproape ca niciodată
Jupiter și Saturn, mai aproape ca niciodată[Sursa foto: unsplash]

”Cele două planete aproape că nu se vor putea distinge una față de cealaltă, iar prin telescop vom putea vedea în același câmp și inelele lui Saturn și benzile de nori ale lui Jupiter, împreună cu sistemele de sateliți ai planetelor. Dacă ar fi să puteți obseva cerul doar o noapte în 2020, alegeți noaptea de 21 decembrie!”, au anunțat specialiștii de la Observatorul Astronomic București.

Ultima oară s-a întâmplat acest lucru în anul 1961, iar specialiștii spun că se va mai întâmpla în 2080, motiv pentru care momentul nu ar trebui ratat. Pe data de 21 decembrie, în jurul orei 18:00, cele două planete aproape că nu se vor putea distinge una de cealaltă, fenomenul fiind denumit „Marea conjuncție”. 

Cei care vor alege să privească cerul în noaptea de 21 decembrie vor putea observa un punct pe cer foarte luminos. Fenomenul va putea fi văzut peste tot în lume, asta în funcție și de condițiile meteorologice. Apropierea dintre Jupiter și Saturn va fi foarte vizibilă la Ecuator, în timp ce în emisfera nordică, fenomenul va putea fi observat într-o proporție mai mică.

Citeste si: SEMNE ALE APOCALIPSEI? Cum influenteaza alinierea planetelor semnele zodiacale? VIDEO

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ne indreptam intr-o directie periculoasa? Un indicator MISTERIOS a aparut pe suprafata Soarelui, in urma cu cateva zile

România ar putea copia modelul Israelului! Vaccinări și pe timp de noapte: 'Se poate pune problema și așa'

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

NASA a explicat ce e cu "OZN-ul care se incarca de la Soare"! VIDEO

Un crater din Arizona ar putea dezlega misterul formarii Terrei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies