Se dau bani de la stat pentru parintii cu copii mici! Ce suma vor primi lunar

,

Veste buna pentru parintii din Romania cu copii mici. Potrivit unui proiect de lege, valoarea tichetelor pentru cresa ar urma sa creasca.

Astfel, pentru semestrul II al anului 2019, mai exact incepand cu luna octombrie, valoarea sumei lunare acordate va creste cu 10 lei, de la 450 la 460 de lei.

"Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2019, incepand cu luna octombrie 2019, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa, stabilita potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozitiilor Legii nr.

165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1045/2018, este de 460 lei.

"Art. 2. – Valoarea nominala stabilita la art 1. se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 si martie 2020”, se arată in proiectul de lege.

Tichetele se acorda lunar pentru parintii care nu beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului si de indemnizatia aferenta.

Aceste tichete se pot folosi doar pentru achitarea taxei perceputa de cresele la care sunt dusi copiii.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a fost descoperită balada „Mioriţa”. Exilul poetului Alecu Russo şi dedesubturile întregii poveşti

Rezultate BAC 2022. Luni se vor afișa notele la Bacalaureat 2022

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic și averse - Sunt vizate 9 județe

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Amenzile date pentru necompletarea formularului PLF vor fi anulate, iar banii restituiți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies