Schimbare totală pentru taloanele de pensie. Se aplică de la 1 ianuarie 2023. Anunțul făcut de preşedintele Casei Naţionale de Pensii

Author: Diana Tilă

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii a anunțat că vor apărea noi taloane de pensie.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a explicat noile modificări care vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023. 

Citește și: Ce pensionari nu vor beneficia de majorarea de 12,5%, începând cu data de 1 ianuarie 2023. Rolul pe care voucherele sociale îl vor avea în această situație

Schimbare totală pentru taloanele de pensie. Se aplică de la 1 ianuarie 2023. Anunțul făcut de președintele Casei Naționale de Pensii

Așadar, Daniel Baciu a anunțat că de la 1 ianuarie 2023, atunci când punctul de pensie se va mări cu 12,5%, vor apărea și noi taloane de pensie.

Președintele Casei Naționale de Pensii a transmis că procesul tipăririi noilor taloane de pensie va începe în jurul datei de 15 decembrie. Este vorba despre cinci milioane de astfel de cupoane.

Față de taloanele actuale, p cele noi se va regăsi atât valoarea acestora, precum și valoarea ajutorului pentru aceia care au venitul sub 1500 de lei.

Citește și: Legea Pensiilor se schimbă radical! Președintele Casei Naționale de Pensii Public a anunțat ce se întâmplă din 2023 cu recalcularea pensiilor

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Așadar, în cazul unui pensionar care are 1450 de lei, pe talon va sta scrisă valoarea pensiei, dar și valoarea ajutorului de care pensionarul va beneficia, respectiv 1.000

de lei, sumă ce va ajunge la beneficiar în două tranșe. Prima tranșă se va acorda chiar în luna ianuarie.

Pensionarii cu o pensie între 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor mai mic, respectiv de 800 de lei. Ajutor financiar din partea statului vor primii și pensionarii care au venituri între 2001 și 3000 de lei. Suma suplimentară a acestora va fi de 600 de lei.

De asemenea, Daniel Baciu a dat asigurări că nu vor exista întârzieri, astfel că pensionarii își vor primi pensiile mărite începând cu data de 1 ianuarie.

Schimbare importantă pentru pensionari! Ce se întâmplă chiar din această lună

„Orice decizie politică, în speță a coaliției de guvernare, trebuie până la urmă transpusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial. În momentul acesta, chiar în această zi și mâine lucrăm foarte intens împreună cu colegii de la Ministerul Muncii, specialiștii de la Casa Națională de Pensii și cu cei de la Ministerul Muncii pentru a reuși să finalizăm acest act normativ, astfel încât săptămâna viitoare probabil că va intra în ședința de Guvern pentru a fi adoptat.

Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii, să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba de niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în bazele de date.

Tipărirea cupoanelor începe undeva pe la jumătatea decadei, pe la 15 decembrie, ar trebui publicat în Monitorul Oficial, în grafic, astfel încât începând chiar cu 1 ianuarie 2023, pensionarii să primească deja pensiile mărite”, a preşedintele Casei de Pensii, la Antena3.

 


Cookies