Satul care dispare inghitit de urgia alunecarilor de teren! Ca intr-un blestem pamantul le fuge locuitorilor de sub picioare si le acapareaza incet incet agoniseala de o viata! Iata povestea cutremuratoare a unor oameni sarmani, pribegi in satul care moar

Casele o iau la vale, iar localnicii nu mai stiu incotro s-o apuce, caci sunt neputinciosi in fata stihiilor naturii!

Este drama pe care o traiesc cateva suflete din satul Cheia, de langa Turda, de unde mare parte dintre locuitori au plecat care incotro din calea dezastrului, insa putinii care au ramas isi plang de mila si cer cu disperare sprijin din partea autoritatilor, insa raspunsurile se lasa asteptate.

"Pentru mine nu-i bai, e greu pentru copii! E greu si de invatat! Fuge satul, fuge incolo catre Aries, ne duce la vale! Cred ca nu se alege nimic de sat pana la urma!", a spus o localnica.

Intr-un singur an, pamantul din aceasta zona se deplaseaza cu aproape 80 de cm si se pare ca de vina ar fi exploatarea de calcar inceputa in urma cu 50 de ani. Iar in lunile ploioase apa se acumula in vechile cariere si apoi declansau alunecarile de teren.

Localnicii din satul afectat de urgia alunecarilor de teren cer disperati ajutorul autoritatilor, insa eforturile lor sunt in zadar, deoarece in tot acest timp nimeni nu a facut ceva concret. Singura masura luata de primaria comunei a fost stramutarea satenilor in modulele aduse in sprijinul lor, care le ofera conditii minime de trai.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies