S-a dovedit! Barbatii au de doua ori mai multi parteneri sexuali decat femeile

S-a dovedit! Barbatii au de doua ori mai multi parteneri sexuali decat femeile

Intr-un sondaj despre sex si parteneri, 27% dintre barbatii interogati s-au laudat ca au intretinut raporturi sexuale cu mai mult de 10 partenere. O treime dintre barbati, dar si 17% dintre femeie au raspuns ca nu pot da o cifra exacta atunci cand vine vorba despre partenerii sexuali.

Studiul a fost efectuat de Directia de sanatate din Anglia si a evidentiat faptul ca, in general, barbatii au de doua ori mai multi parteneri sexuali decat femeile.

De-a lungul vietii, un barbat are relatii sexuale cu 9.3 partenere diferite, in timp ce femeile cu doar 4.7 parteneri sexuali diferiti.

Barbatii cu varstele cuprinse intre 25 si 34 de ani s-au laudat ca au facut sex cu mai mult de 10 partenere diferite.

Trebuie subliniat si faptul ca un sfert dintre femeile interogate au raspuns ca au avut un singur partener sexual.

Totodata studiul dezvaluie un lucru ingrijorator. Din ce in ce mai multe fete isi incep viata sexuala de foarte timpuriu. 24% dintre adolescente au recunoscut ca aveau sub 15 ani atunci cand si-au inceput viata sexuala.

Rezultatele studiului i-au luat prin surprindere pe psihologi si sociologi care condamna tendinta lumii civilizate, trendurile din moda, parintii de a incuraja fetele tinere sa se poarte si sa se imbrace ca obiecte sexuale. Cercetatorii au spus ca media distribuie foarte usor materiale cu un continut indecent, mergand chiar spre porno.

Criticii spun ca de vina este si introducerea educatiei sexuale in scoli. Ei estimeaza ca acest lucru ii dezinhibeaza prea rapid pe tineri si ii influenteaza negativ in ceea ce priveste comportamentul sexual. Multi adolescenti nu folosesc prezervativul si nici alte metode de contraceptie, ceea ce creste riscul de contacta boli cu transmitere sexuala, dar si numarul sarcinilor nedorite.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate