Roxana Donisan este românca sfâșiată de rechin în Egipt. Identitatea ei a fost dezvăluită

,
romanca sfasiata rechin egip

Românca sfâșiată de rechin în Egipt

[Sursa foto: Monitorul de Suceava]

Identitatea româncei care a fost sfâșiată de rechin în Egipt a fost dezvăluită de Monitorul de Suceava. Este vorba despre Roxana Donisan, funcționară la Direcția de Finanțe Suceava.


In articol:

Românca ucisă de rechin în Egipt era din Suceava

Românca ucisă de rechin în Egipt a fost identificată. Este vorba despre Roxana Donisan, funcționară la Direcția de Finanțe din Suceava, potrivit Monitor Suceava. 

Femeia din România avea 40 de ani și își cumpărase un sejur mai lung în Egipt, acolo unde și-a găsit sfârșitul.

Din primele informații a reieșit că aceasta se afla singură în vacanță și a fost una dintre cele două victime care au căzut pradă aceluiași rechin în weekend, în apele mării Roșii din zona stațiunii Hurgada. 

Turista româncă în vârstă de aproximativ 40 de ani care și-a pierdut viața în Egipt după ce a fost atacată de un rechin nu ar fi avut nicio șansă să se salveze.

Potrivit oamenilor de știință, rechinul care a atacat-o este un rechin Mako, considerat unul dintre cei mai rapizi și agresivi prădători marini. 

Româncă sfâșiată de rechinul Mako în Egipt 

romanca sfasiata rechin egipt

Rechinul Mako, unul dintre cei mai periculoși prădători marini

[Sursa foto: Pixabay]

Românca în vârstă de aproximativ 40 de ani și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un rechin aparținând speciei Mako în Egipt, în apropierea stațiunii Hurgada. Potrivit informțiilor, atacul asupra acesteia ar fi survenit la doar câteva sute de metri distanță de celălalt atac al aceluiași rechin asupra unei tursite din Austria care, deși a reușit să ajungă la mal, și-a pierdut viața în urma hemoragiei rănilor survenite în urma atacului fulger al unuia dintre cei mai agresivi și periculoși prădători marini- rechinul Mako. 

Rechinul Mako este un prădător-fulger extrem de agresiv și periculos care își va ataca prada fără ezitare chiar dacă nu îi este foame, spun cercetătorii.

Rechinul Mako poate ajunge până la 4 metri lungime și atinge o greutate de 500 de kilograme. Potrivit oamenilor de știință, această specie de rechini trăiesc în jur de 25 de ani și are o viteză de atac de 60 de km pe oră. 

Citeste si: Cine era românca ucisă de un rechin în Egipt- Detalii cutremurătoare

MAE confirmă moartea turistei românce 

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat moartea turistei românce care se afla singură în vacanță din Egipt, potrivit primelor informații. 

Redăm, mai jos, comunicatul de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe referitoare la primele date referitoare la turista româncă care și-a pierdut viața după ce a fost atacată de un rechin în apele Mării Roșii din Egipt. 

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

Citeste si: Sunt rechini în Marea Neagră? Detalii necunoscute din adâncuri

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene,  în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin.

Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistență consulară din partea niciunui cetățean român cu privire la acest incident.

Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autoritățile egiptene, cu companiile de turism implicate și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale.

Citeste si: Românca sfâșiată în Egipt nu a avut nicio șansă în fața atacului fulger! Rechinul Mako atacă cu o viteză de 60 km/h

De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetățenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această țară în scop turistic să urmeze sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice:+ 202 2735 95 46„

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul momentului despre pensiile românilor! Marius Budăi a spus data exactă de la care majorările vor fi aplicate

Olaf Scholz, mesaj ferm pentru Putin: 'Nu vom accepta rezultatele acestor simulacre de referendumuri, iar sprijinul nostru pentru Ucraina nu va fi diminuat'

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

O tânără de 18 ani, împușcată în cap dintr-o mașină, în Târgu Mureș. Agresorul nu a fost încă prins

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies