Restricții ca în starea de urgență! Autoritățile anunță amenzi usturătoare. Cât te costă dacă nu respecți regulile

,
Restricții ca în starea de urgență! Autoritățile anunță amenzi usturătoare. Cât te costă dacă nu respecți regulile

Restrictii dure in Romania

[Sursa foto: Facebook]

România se închide pe bucăți, iar carantinarea aduce cu ea restricții la fel de dure ca cele din starea de urgență. Românii care nu respectă măsurile vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume usturătoare


In articol:

Românii vor plăti amenzi usturătoare dacă nu vor respecta măsurile impuse de autorități. Nepurtarea măștii de protecție sau lipsa declarației pe propria răspundere îi obligăpe oameni să scoată din buzunare sume grele.

Restricții ca în starea de urgență. Declarația pe propria răspundere este obligatorie

Situația epidemiologică din România este dramatică, în acest context mai multe localități din țară au impus măsuri la fel ca în starea de urgență. Cei care nu respectă regulile vor plăti amenzi usturătoare.

Restricții ca în starea de urgență! Autoritățile anunță amenzi usturătoare. Cât te costă dacă nu respecți regulile

Amenzi pentru nerespectarea masurilor 

[Sursa foto: Facebook]

Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise, iar declarația pe propria răspundere a revenit și ea în vigoare, acolo unde rata de infectare este peste 6 la mia de locuitori. Persoanele care încalcă aceste măsuri riscă să primească amenzi extrem de mari.

Amenda pentru nepurtarea echipamentului de protecție în spațiile închise și mijloacele de transport în comun este între 500 și 2.500 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din cuantum în 15 zile.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 26 septembrie, 1.437

de sancțiuni contravenționale, în valoare de 493.850 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Amenzi usturătoare pentru lipaa declarației pe propria răspundere

Pentru lipsa declarației pe propria răspundere amenzile încep de la 500 și pot ajunge până la 2.500 de lei.

Acestea pot fi achitate în termenul legal, respectiv maximum 15 zile.

Restricții ca în starea de urgență! Autoritățile anunță amenzi usturătoare. Cât te costă dacă nu respecți regulile

Autoritățile anunță amenzi usturătoare

[Sursa foto: Facebook]

De asemenea, dacă declarațiile pe propria răspundere sunt completate cu informații false, cel care o deține și o prezintă organelor de control riscă amendă penală sau pedeapsa cu închisoarea, între șase luni și doi ani.

Potrivit CSUB, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber din București.

”Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde.

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă”, a declarat Raed Arafat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La cât a ajuns rata de infectare COVID în București?

Meteorologii anunță secetă pedologică extremă pe zone foarte întinse din țară

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Devine OBLIGATORIU de la 1 octombrie. Raed Arafat a făcut anunțul. Toți românii trebuie să știe

Se impune carantina de noapte în 9 localități din Ilfov. Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Care sunt zonele vizate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies