Regele Charles al III-lea a ajuns în România! Programul monarhului britanic

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 iun 2023, 17:38

Regele Charles al III-lea a ajuns în România

Sursa: Captură YouTube Kanal D

Azi, 2 iunie 2023, regele Charles al III-lea a ajuns în România, după un an de pauză! Este prima vizită oficială în calitate de suveran al Marii Britanii.

Regele Charles al III-lea a fost întâmpinat de președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Monarhul a salutat garda în limba română. În următoarele cinci zile, regele Charles al III-lea va vizita mai multe meleaguri care îi sunt dragi. 

Regele Charles al III-lea a ajuns în România

Regele Charles al III-lea a ajuns astăzi în România. Avionul cu care a venit suveranul a aterizat pe Aeroportul Băneasa. Majestatea Sa a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar primirea oficială a avut loc pe Platoul Marinescu.

Monarhul a salutat garda în limba română.

Citește și: Momentele cheie de la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Ce a spus acesta despre Harry și Meghan după ce a avut loc încoronarea?

În cadrul ceremoniei s-au intonat imnurile României și ale Marii Britanii, iar regele Charles al III-lea a salutat Garda de onoare în română: „Bună ziua!”, sunt cuvintele regelui britanic.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

Programul de primire a regelui Charles al III-lea

Conform programului transmis de Administrația Prezidențială, primirea regelui Charles al III-lea la Palatul Victoriei va avea loc azi, la 15:30.

Monarhul Marii Britanii va fi primit într-o ceremonie oficială.

Regele Charles al III-lea și președintele Klaus Iohannis vor purta discuții tête-à-tête şi se vor întâlni cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea.   Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a depus jurământul de încoronare

Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a depus jurământul de încoronare

După ce va onora întâlnirile programate cu oficialii români, regele Charles al III-lea se va deplasa la proprietățile sale din Valea Zălanului, un sat pitoresc din județul Covasna, localizat în Munții Baraolt.

Monarhul deține aici trei case vechi de peste 100 de ani.

Regele Charles al III-lea nu a venit alături ce regina Consoartă Camilla, soția lui. Monarhul va merge, în timpul vizitei sale, și la reședința sa din Viscri. Ultima vizită în România a Majestății Sale a avut loc când era prinț de Wales, în luna mai 2022. Acum, este prima vizită oficială în calitate de suveran al Marii Britanii.