ULTIMA ORĂ Guvernul va emite o OUG prin care ratele la bănci nu vor mai fi plătite timp de 6 luni

,

Florin Cîțu a anunțat, marți seara, că Guvernul va emite o Ordonanță de Urgență prin care românii care vor solicita vor fi păsuiți de la plata ratelor la bancă, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, fără a trebui să dovedească faptul că au fost afectați de criza generată de epidemia de coronavirus.

Citeste si: Ludovic Orban arunca in aer unele teste facute: '''Au marja de eroare de 20%''

Cîțu a precizat că perioada va fi de aproximativ 6 luni și că ea va cuprinde și perioada de după expirarea stării de urgență.

”E un prim pas, important pentru a veni cu o soluție în ajutorul tuturor clienților băncilor. Este o soluție pe care o vom anunța joi, ea va fi pe o perioadă mai mare decât starea de urgență. Exact cât va dura, vom scrie în OUG de joi. Va fi mult mai mare pentru că nu știm cât va dura această perioadă și este nevoie de una mai mare pentru că nu știm când se va reveni la normal. Este vorba despre câteva luni. Am agreat o perioadă cu băncile și este de aproape 6 luni. Este vorba despre o păsuire. Nu există condiționalități. Va fi valabilă din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial. E o soluție care nu creează probleme pe termen lung.”, a spus Florin Cîțu, la Digi 24.

Citeste si: Ludovic Orban, vesti bune pentru romanii de peste 65 de ani: 'S-a rostogolit o informatie care nu este adevarata'

Declarația ministrului de Finanțe vine la scurt timp după ce Comitetul de Supraveghere al Băncii Naţionale a României, întrunit în şedinţă de urgenţă, a clarificat modul în care băncile şi IFN-urile din România trebuie să aplice reglementările în vigoare în contextul pandemiei cu Covid-19, astfel, BNR va face uz de flexibilităţile cadrului normativ astfel încât persoanele şi companiile cu credite să poată fi ajutate atât de bănci cât şi de instituţii financiare nebancare în perioada următoare.

 

 

 

 

 

 

Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru joi, 24 septembrie. Vremea, în continuare foarte caldă!

Catalin Botezatu, premiat pentru “Excelenta in moda”

Știrile Kanal D, lider absolut de audiență. Programul TV a înregistrat o cota de piata de peste 21% pe targetul Comercial

“Teo Show”, lider de piata, pe toate segmentele de public monitorizate

Kanal D da umorul la maximum! Razi in hohote cu „Moldovenii”!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies