Alexandru Rafila: Există discuţii pentru exceptarea de la PLF a celor din zona transporturilor

,

Rafila anunță că mai multe categorii de persoane vor fi exceptate de la completarea formularului PLF.


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut noi precizări despre obligativitatea completării PLF-ului la intrarea în România. Potrivit acestuia, transportatorii ar putea fi exceptați de la completare.

Citeste si: Românii care nu completează corect formularul digital de intrare în țară riscă amenzi uriașe! Cum se completează corect

Alexandru Rafila, despre completarea formularului PLF

Alexandru Rafila anunță că în prezent există o serie de discuții referitoare la exceptarea unor categorii profesionale de la completarea certificatului de localizare a pasagerilor care intră în România.

Ministrul susține că este vorba despre persoanele care lucrează în zona de transporturi care traversează frecvent frontiera de stat. 

„Da, există discuţii legat de PLF, încât anumite categorii care vor fi exceptate de la acest lucru, mă refer la cei care lucrează în zona de transporturi care traversează frecvent frontiera de stat şi s-a găsit o soluţie împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru această categorie”, a declarat Alexandru Rafila.

De asemenea, ministrul a mai declarat că  în cazul altor categorii profesionale vor exista discuţii cu Ministerul Justiţiei, astfel încât să se poată stabili dacă pot fi luate decizii privind sancţiunile deja aplicate pentru necompletarea PLF.

„Avem o discuţie şi cu Ministerul Justiţiei, să vedem dacă găsim pentru aceste categorii o soluţie legată de sancţiunile care au fost impuse în perioada anterioară”, a adăugat Rafila.

PLF-ul stârnește un val de nemulțumiri

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Vlad Gheorghe  s-a arătat revoltat de amenzile date de autorități pentru necompletarea documentului.

Citeste si: Europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, vrea ca amenzile date pentru necompletarea formularului de intrare în ţară (PLF) să fie anulate, iar banii deja plătiţi să fie returnați

Astfel, europarlamentar USR susține că amenzile trebuie anulate pentru că cetățenii români nu ar fi fost anunțați din timp despre obligația de a completa formularul.

”Demersul nostru va repara o situaţie absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o şi pe care autorităţile se fac că n-o văd şi n-o înţeleg. Românii n-au fost informaţi din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în ţară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă.

Foarte mulţi români au completat formularul PLF şi tot degeaba.

Autorităţile nu i-au mai găsit în baza de date şi tot au primit amenzi. Alţi români trec graniţa zilnic pentru a merge la muncă, prin urmare au primit deja mai multe amenzi de mii de lei. Este absurd. Încă o măgărie aruncată în faţa cetăţenilor de bună credinţă din partea unor conducători incompetenţi şi iresponsabili. Aceştia sunt marii specialişti PSD-PNL-UDMR cu experienţă care ne conduc ţara”, a mai afirmat europarlamentarul USR.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fostă consilieră a lui Trump: Putin are un miros ciudat şi nu mănâncă la evenimente

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2022. O mulțime de români își serbează ziua onomastică pe 21 mai

Rusia a interzis radio-televiziunea canadiană în Rusia după interzicerea ca RT în Canada. Proteste vehemente ale premierului Justin Trudeau

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Codul Rutier s-ar putea schimba din nou! Fără pedepse pentru șoferii agresivi și dovadă de circulație pentru cei care circulă cu viteze mari!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies