Putin a acceptat să poarte discuții cu Joe Biden despre posibilitatea încheierii războiului din Ucraina. Președintele Americii a făcut primul pas

Author: Andreea Buinoschi

Putin a acceptat să poarte discuții cu Joe Biden despre posibilitatea încheierii războiului din Ucraina. Președintele Americii a făcut primul pas

Sursa: Natalia Kolesnikova/AFP via Getty Images

Putin a acceptat să poarte discuții cu Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, despre posibilitatea ca războiul din Ucraina să se încheie, după ce propunerea a venit din partea liderului de la Casa Albă.

Vladimir Putin a acceptat ceva la care nimeni nu s-ar fi așteptat, și anume, să discute cu Joe Biden despre o posibilă încheiere a conflictului din Ucraina.

Vladimir Putin a acceptat să discute cu Joe Biden despre războiul din Ucraina

Kremlinul a anunțat că Vladimir Putin este deschis la o discuție cu Joe Biden, după ce președintele liderul de la Casa Albă a spus că este pregătit pentru astfel de discuții.

Președintele Statelor Unite ale Americii a spus că singura posibilitate prin care războiul din Ucraina se poate încheia este aceea ca Vladimir Putin să ceară retragerea trupelor de pe teritoriul țării invadate, conform Reuters.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, pe un ton docil, faptul că Vladimir Putin este deschis la negocieri de pace, dar a punctat faptul că Rusia nu își va retrage trupele din Ucraina.

„Președintele Federației Ruse a fost întotdeauna, este și rămâne deschis la negocieri pentru a ne asigura interesele”, a spus Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Ucraina şi-a închis graniţele cu România şi Ungaria din cauza avariilor la infrastructura energetică. Mesajul lui Volodimir Zelenski

Mai mult decât atât, Vladimir Putin rămâne axat pe planurile stabilite inițial și a declarat că nu regretă faptul că a început această „operațiune militară specială” din Ucraina.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Liderul de la Kremlin susține că atacarea Ucrainei reprezintă, după decenii în care căderea Uniunii Sovietice a fost ironizată de către Occident, un moment decisiv în care a ținut piept hegemoniei țărilor occidentale.

Războiul lui Vladimir Putin, un act nejustificat din partea Rusiei

Ucraina și țările occidentale susțin că Vladimir Putin nu are nicio justificare în ceea ce privește războiul început în Ucraina, în timp ce Ucraina a declarat că va lupta fără întrerupere și că niciun soldat rus nu va mai rămâne viu pe teritoriul țării.

Joe Biden a declarat, de la Casa Albă, că, împreună cu Emmanuel Macron, președintele Franței, va depune toate eforturile necesare pentru ca Vladimir Putin să fie tras la răspundere pentru ceea ce a făcut în Ucraina.

Rusia a anexat, în mod ilegal, mai multe teritorii din Ucraina, iar, despre acest lucru, Peskov a declarat că refuzul Statelor Unite ale Americii de a recunoaște „noile teritorii” anexate ca fiind, acum, ale sale, nu permite căutarea unui compromis ce s-ar putea înfăptui.

Uniunea Europeană și G7 au plafonat prețul petrolului rusesc. Rusia a avertizat că nu va mai trimite petrol țărilor care vor adopta această măsură

„Acest lucru complică în mod semnificativ căutarea unui teren comun pentru discuții. În esență, asta este ceea ce a spus Biden. El a spus că negocierile sunt posibile doar după ce Putin părăsește Ucraina.

Citește și: Franța apelează la ajutorul Chinei pentru a readuce Rusia la masa negocierilor legate de războiul din Ucraina

Dar, în același timp- este foarte important să dăm acest lucru în conjuncție- președintele Putin a fost, este și rămâne deschis pentru contacte, pentru negocieri. Bineînțeles, cea mai preferabilă cale de a ne realiza interesele este prin mijloace pașnice, diplomatice”, a spus purtătorul de cuvânt al Moscovei.

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies