Propunere MAI: cetățenii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin ar putea rămâne fără actul de identitate

,
Actul de identitate

Actul de identitate poate fi anulat//

[Sursa foto: capital.ro]

Măsuri drastice pentru românii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin. Noul proiect al MAI vizează milioane de chiriași.


In articol:

Cetățenii români care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin ar putea rămâne fără actul de identitate, prevede un proiect de act normativ pus în dezbatere publică de către Ministerul Afacerilor Interne. Mai mult, proiectul interzice și înscrierea la aceeași adresă a mai mult de zece persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Citeste si: Amenzi usturătoare pentru românii care lucrează în străinătate. La ce trebuie să fie atenți

Actul de identitate poate fi anulat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică un act normativ care prevedere ca românii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin să rămână fără actul de identitate.

Actul normativ pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) îi are în prim plan pe cetățenii care locuiesc cu chirie sau în gazdă, având în vedere noile norme. Mai precis, actul normativ spune ca în declarația scrisă a găzduitorului, indiferent dacă este persoană fizică sau juridică, să fie notate următoarele:

 

  • consimțământul acestuia
  • numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă
  • să arate clar că solicitantul locuiește la adresa declarată

 

Totodată, declaraţia pe propria răspundere a solicitantului trebuie însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil cu destinaţie de locuinţă şi faptul că solicitantul locuieşte la adresa declarată.

Citeste si: Persoanele nevaccinate vor fi amendate cu 100 de euro pe lună! Măsura devine valabilă de pe 16 ianuarie, în Grecia

Ministerul Afacerilor Interne susține că în situația în care mențiunea privind stabilirea domiciliului își încetează valabilitatea, atunci lucrătorii serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor vor anula actul de identitate.

Dacă actul de identitate este anulat, persoanele în cauză vor trebui să se adreseze serviciului public comunitar de evidență a persoanelor, în vederea obținerii unui nou act de identitate.

Potrivit MAI, ordonanța urmărește reglementarea unor norme ce vizează acuratețea datelor din Registrul Național de Evidență a Persoanelor prin asocierea mențiunii „încetat valabilitate domiciliu” persoanelor care nu îndeplinesc condițiile stabilite de Codul Civil cu privire la realitatea aspectelor declarate privind domiciliul.

Totodată, scopul actului normativ este de a elimina situațiile în care un număr mare de persoane își stabilesc, în mod fictiv, domiciliul la o adresă, prin limitarea stabilirii domiciliului în situația în care în Registrul Național de Evidență a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa declarată, cifra stabilită corespunzând unei realități sociale.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Pedofil filmat în Oradea, în timp ce molestează o fetiţă. Unde l-au prins poliţiştii VIDEO

Rețeta de tort ”Constantin și Elena„. Acesta este cel mai gustos tort pentru cei care poartă numele Sf Constantin și Elena

Ionuţ Băluţă a câştigat centura WBC International la categoria supercocoş

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sfinții Constantin și Elena 2022. Pe ce dată sunt sărbătoriți Sfinții Împărați Constantin și Elena în acest an. Este cea mai importantă sărbătoare a lunii mai

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies