Programul magazinelor, după intrarea în vigoare a restricțiilor. La ce oră se închid

,

De luni, 25 octombrie, intră în vigoare noi restricții în România. Programul magazinelor va fi modificat.


In articol:

Autoritățile din România sunt în alertă. Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele zile. Astfel, au decis să introducă noi restricții, pentru a limita răspândirea virusului.

Programul magazinelor va fi modificat și acestea se vor închide mai devreme.

Program magazine și lista restricțiilor de luni 25 octombrie 

Program magazine și lista restricțiilor de luni 25 octombrie 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rata de infectare în Capitală rămâne peste 16 la mie, în scădere față de ziua precedentă

Program magazine și lista restricțiilor de luni 25 octombrie 

Începând de astăzi, 25 octombrie, intră în vigoare noi restricții.  Magazinelor se vor închide mai devreme, iar certificatul verde devine obligatoriu în orice instituție.

Programul magazinelor se va modifica de luni, 25 octombrie 2021, după cum urmează.

Program magazin Auchan

Magazinele Auchan din București și din România au astăzi program de la 07.00 și 20.00, la fel ca în fiecare zi a săptămânii.

Program magazin Carrefour

Magazinele Carrefour din Capitală și din țară sunt deschise zilnic de la 7.00

la 20.00.

Program magazin Cora

Supermarketurile Cora sunt deschise în fiecare zi în tot Bucureșțiul și țara de la 8.00 la 20.00.

Citeste si: Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

Program magazin Lidl

Magazinele Lidl din București și din țară au program în fiecare zi de la 07.00

la 20.00.

Program magazin Penny

Supermarketurile Penny au cel mai scurt program dintre toate magazinele mari din țară, așa că ele se deschid de la ora 8.00 și țin deschise până la ora 20.00.

Program supermarket Profi

Magazinele Profi își încep programul la ora 07.00 și sunt deschise până la ora 20.00, conform anunțurilor de pe site. De asemenea, există și magazine Profi deschise non-stop, dar din cauza restricțiilor aflate în vigoare acestea tot până la 20 sunt deschise.

Program magazine Mega Image

De asemenea, magazinele Mega Image sunt deschide de la ora 07.00 până la ora 20.00, inclusiv ceva care până acum funcționau non stop, conform noilor prevederi.

Lista măsurilor aplicate de luni, 25 octombrie. Ce a decis CNSU

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna trecută au intrat în vigoare începând de luni, 25 octombrie 2021, de la ora 00:00. 

"Indiferent de rata de incidență din localitate, se impun restricții de ciruclație de la ora 22.00. Circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00-05.00, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile. Sunt exceptate persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, în intervalul orar când sunt restricții de circulație restul populației, nevaccinată, poate să se deplaseze în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente, sunt permise deplasările persoanelor în afara localităților dacă se află în tranzit sau fac călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei. Sunt permise deplasările din motive justificate, precum vaccinarea, îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Citeste si: Starea de Urgență, cea mai bună soluție pentru România? Raed Arafat a făcut anunțul

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, oamenii sunt obligați să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi, documentul de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, documentul care atestă trecerea, prezentat în limba țării respective și în limba engleză sau prezentat în limba română.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

De asemenea, se propune interzicerea desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile, în intervalul orar 21.00-05.00. Între aceste ore, operatorii economici pot activa doar prin livrare la domiciliu.

Aceeași măsură se aplică și activităților sau evenimentelor organizate și desfășurate de persoanele fizice, operatorii economici, instituțiile publice în următoarele domenii: instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, organizate și desfășurate în spații închise sau deschise. Se aplică măsura și pentru săli de sport și/sau fitness; jocuri de noroc; piscine interioare; locuri de joacă pentru copii; săli de jocuri; târguri, bâlciuri, talciocuri.

Restaurantele, cafenelele, etc. pot funcționa cu activitate permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05.00-21.00.

Activității în baruri, cluburi și discoteci este interzisă pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor.

Se interzicere participarea spectatorilor la competițiile sportive.

Accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform hotărârii CNSUva fi permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

Se propune, de asemenea, ca organizarea programului de lucru să se facă în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați.

Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, se propune a fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării.

Se abilitează Ministerul Educației pentru emiterea ordinului de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021-2022.

Se propune și instituirea obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun", potrivit stirioficiale.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Starea de Urgență, cea mai bună soluție pentru România? Raed Arafat a făcut anunțul

Vești bune de Ziua Națională: scade numărul cazurilor noi și al deceselor de Covid-19

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Noile restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie. Lista completă a măsurilor a fost publicată în Monitorul Oficial- Document

Ultimă oră! De când devine obligatoriu certificatul verde la locul de muncă. Raed Arafat a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies