Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani! Cum va fi vremea in toata tara!

,

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, potrivit digi24.ro.


In articol:

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani!

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Citeste si: Dupa canicula revin ploile torentiale si vijeliile! ANM a emis o avertizare Cod Galben de vreme rea in mare parte din tara! Iata care sunt zonele vizate!

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Vremea în Banat

În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4...5 grade, apoi treptat se va încălzi ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații în general între 29 și 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade.

Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.

Vremea în Crișana

În intervalul de prognoză media temperaturilor maxime va avea oscilații în general între 30 și 32 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Excepție va face ziua de 5 august, când se va resimți o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Din dimineața zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variații semnificative, iar media lor se va situa între 16 și 19 grade.

Vor fi averse în 4 și în 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 8 august.

Citeste si: ANM a emis prognoza pentru luna august! Ultima luna a verii debuteaza cu vreme caniculara! Iata ce ne asteapta in urmatoarele saptamani!

Vremea în Transilvania

În prima săptămână media temperaturilor va fi în creștere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade și cea a minimelor de la 11 la 16 grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 27 și 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 15 grade.

Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 7 august.

Vremea în Maramureș

În ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade. În ziua următoare se va răci cu 2...3 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade. Ulterior maximele termice vor scădea ușor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la o medie de 12 grade în prima dimineață, până la 17 grade în dimineața de 5 august, apoi vor avea ușoare variații în general între 15 și 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august și în intervalul 8 - 16 august.

Vremea în Moldova

Până în data de 7 august temperaturile vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade. După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29...30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16...17 grade.

Din data de 7 august va crește probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.

Vremea în Dobrogea

Vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22...23 de grade. Din 9 august temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19...20 de grade.

După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

Vremea în Muntenia

În tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 și 34 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20...21 de grade în 8 august dimineața, apoi vor începe să scadă ușor și treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade.

Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

Vremea în Oltenia

Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 15...16 grade în prima dimineață și 18...19 grade în diminețile zilelor de 8 și de 9 august.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 și 9 august.

Vremea la munte

Media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade.

Din data de 4 august local vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

Citeste si: Alerta meteo! Cod galben de canicula si disconfort termic, miercuri si joi

 

Citește și:

Traian Basescu va candida la Primaria Capitalei! "Vreau sa dau o lectie USR-ului"

Alerta meteo: Canicula si disconfort termic accentuat astazi. Care sunt zonele cele mai afectate din tara

Dupa canicula revin ploile torentiale si vijeliile! ANM a emis o avertizare Cod Galben de vreme rea in mare parte din tara! Iata care sunt zonele vizate!

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 30 septembrie 2020. Meteorologii anunta ploi si temperaturi scazute in aproape toata tara! Cod Galben de ploi abundente!

Prognoza meteo ANM pentru marti, 29 septembrie 2020. Revin ploile! ANM a emis o avertizare Cod Galben de ploi torentiale in mare parte din tara!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies