PROGNOZA METEO: Iata cum va fi vremea pana in luna iulie

,

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna iulie.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

MAI

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice, iar in vestul, centrul si estul tarii acestea pot inregistra o tendinta spre excedent.

IUNIE

Regimul termic va fi in general apropiat de normalul climatologic in cea mai mare parte a regiunilor, exceptand sud-estul, vestul si local in sudul tarii, unde valorile termice se pot situa peste cele normale.

Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de mediile lunare in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului acestea se vor situa in general sub valorile normale.

IULIE

Temperatura aerului va prezenta valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a regiunilor, iar in centrul si nordul teritoriului acestea vor fi apropiate de normal.

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului.

Sursa: Mediafax.

 

 

Citește și:

Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul

Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea

Vinieta și Taxa de drum în Europa. Cât costă și cum anume se plătesc

Calendar ortodox 18 septembrie. Ce sfant sărbătoresc romanii

Pensie 2020. Cat te costa daca vrei sa cumperi vechime in munca


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies