Prognoza meteo ANM marți, 10 ianuarie 2023. Meteorologii anunță precipitații în toată țara. În ce regiuni va ninge

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 09 ian 2023, 16:52

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 10 ianuarie 2023 

Sursa: Unsplash

Începând de marți, 10 ianuarie 2023, meteorologii anunță o răcire a vremii, dar și precipitații. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări, dar și în Capitală.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 10 ianuarie 2023, anunță vreme închisă și mohorâtă în mai toate regiunile. Deși se vor situa în continuare peste valorile normale pentru data din calendar, temperaturile vor fi în ușoară scădere. Iată cum va fi vremea în București, dar și în țară în cursul zilei de marți. 

Prognoza meteo ANM marți, 10 ianuarie 2023. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

În cursul zilei de marți, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile vor fi în scădere, în special în jumătatea de nord-est a țării. Cu toate acestea, la nivelul întregii țări, temperaturile se vor menține peste valorile climatologice specifice acestei perioade din an. Sunt anunțate maxime cuprinse între 4 și 14 grade, în timp ce minimele se vor încadra între 0 și 7 grade. 

Ziua de marți aduce precipitații în cea mai mare parte a țării. În majoritatea regiunilor va ploua, iar izolat, în Transilvania vor fi și condiții de lapoviță și ninsoare. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge și se va depune strat de zăpadă, în special în Carpații Meridionali.

Meteorologii au emis și o informare meteo de vreme rea valabilă în intervalul 9 ianuarie, ora 18

– 11 ianuarie, ora 18. Vor fi precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului. În partea de sud a țării se pot acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp. 

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Vântul va prezenta intensificări în toate zonele, astfel că se vor atinge viteze de până la 45...55 km/h. În zonele montane, la altitudini mari, vântul va atinge la rafală 60...80 km/h. 

Citește și: Prognoza meteo ianuarie 2023. Cum va fi vremea în ianuarie și când sunt anunțate ninsori

Vremea în București marți, 10 ianuarie 2023

La București se anunță vreme mohorâtă marți, 10 ianuarie 2023. Vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar vântul va mai prezenta unele intensificări. Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru începutul lunii ianuarie 2023, astfel că maximele vor fi cuprinse între 9 și 11 grade. Temperaturi pozitive vor fi și în cursul nopții de marți spre miercuri, minimele încadrându-se între 4 și 6 grade. 

Prognoza meteo pentru weekendul 11-12 martie 2023: Regiunile în care va ploua

Vremea în Brașov marți, 10 ianuarie 2023

De vreme urâtă vor avea parte și cei care se vor afla marți la Brașov. Pe timpul zilei va ploua, iar în zonele mai înalte sunt anunțate precipitații mixte și ninsori. Maxima din timpul zilei va urca până la 9 grade. Meteorologii anunță că temperatura minima va fi de 2 grade, iar în timpul nopții vor mai fi ploi.

Vremea în Constanța marți, 10 ianuarie 2023

Vremea va fi urâtă și la Constanța, astfel că marți se vor atinge 12 grade, dar va ploua, iar atmosfera va fi închisă. Vântul va mai prezenta unele intensificări, astfel că la rafală va atinge viteze de până la 56 km/h. Noaptea, minima va coborî până la 12 grade și va continua să plouă. 

Citește și: Viscol istoric în SUA! Temperaturile pot ajunge până la -45 de grade Celsius. S-a inaugurat stare de urgență în șapte state