Prima reactie a Jandarmeriei la acuzatiile ca au fost batuti oameni nevinovati, care nu erau agresivi! Ce spune purtatorul de cuvant al institutiei

Vineri aproximativ 100.000 de persoane au protestat in Piata Victoriei impotriva Guvernului Romaniei.

Protestul s-a terminat violent, multimea fiind dispersata de jandarmi, care au folosit forta fizica, gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

Ciocnirile violente s-au soldat cu 440 de raniti, multe dintre ei ajungand la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

Pe retelele de socializare circula o serie de poze sau filmulete in care se observa cum jandarmii agreseaza aparent fara motiv mai multi protestari pasinici.

In cursul zilei de astazi Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei, a venit cu prima reactie oficiala a institutiei in legatura cu aceste imagini.

"Sunt imagini care nu ne fac cinste!", a precizat Georgian Enache, care a adaugat ca in acest moment procurorii militari desfasoara o ancheta referitoare la modul in care Jandarmeria a actionat vineri in Piata Victoriei.

Procurorul militar Ionel Corbu a oferit mai multe detalii:

"Initial s-a inceput urmarirea penala pentru infractiunea de purtare abuziva, abuz in serviciu si urmeaza a fi extinsa si pentru neglijenta in serviciu, dat fiind faptul contextul in care cei 2 militari jandarmi au fost lasati neizolati de catre colegi.

"La acest moment s-au solicitat documente care vizeza modul de organizare a misiunii, in mod punctual cele care sunt prevazute in normele interne si cele care sunt conturate de prevederile legii", a adaugat el.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate