Previziunile sumbre ale lui Valeriu Gheorghiță cu privire la Omicron: "50% din populație va fi infectată"

,
 Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a transmis că peste jumătate din populația lumii se va infecta cu varianta Omicron.


In articol:

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că în următoarele 2 luni, peste 50% din populația Europei va fi infectată cu Omicron. 

Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Citeste si: Cum îți dai seama că te-ai infectat cu tulpina Omicron. Două simptome noi care anunță prezența virusului în corp

Europa sub presiunea noului val de pandemie

Varianta Omicron se extinde într-un ritm alert peste tot în lume. Astfel, inclusiv Valeriu Georghiță, coordonatorul campaniei naționale de vacinare,a declarat că peste jumătate din populația României va trece prin boală.

Citeste si: Premieră națională: Un bărbat de 70 de ani s-a infectat a 3-a oară cu COVID-19! Care este starea lui acum

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a afirmat că un nou „val de infecții omicron de la vest la est„. Varianta Omicron a cuprins întreaga regiune, pe lângă varianta anterioară Delta, care este încă răspândită, potrivit Playtech.ro.

Varianta Omicron devine rapid virusul dominant în Europa de Vest și se răspândește acum în Balcani. Regiunea a înregistrat peste 7 milioane de infecții în prima săptămână din 2022.

Mai mult decât dublu pe o perioadă de două săptămâni. În acest ritm, prognozăm că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu varianta Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni.”, a declarat Dr. Hans Kluge la CNBC.

Potrivit specialiștilor, chiar dacă varianta Omicron se râspândește mut mai rapid, aceasta este mai puțin gravă decât varianta Delta.

Previziunile sumbre ale lui Valeriu Gheorghiță cu privire la Omicron

Potrivit ultimelor informații, România a trecut de 2 milioane de cazuri de infectări, ultimele fiind declarate ca infectări cu varianta Omicron. 

Cele mai recente actualizări trimise de CNCCI spun că „la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese.”

Valeriu Georghiță, coordonatorul campaniei naționale de vacinare, susține că dacă Omicron se râspândește în continuare la fel de rapid, mai mult de jumătate din populația României va trece prin boală.

„Se vorbește tot mai mult că acest val va veni după sfârșitul lui cu trecerea către perioada postpandemică. Vom ajunge într-o fază endemică. Este foarte probabil să se întâmple. În acestă perioadă, probabil mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecție cu varianta Omicron.

Coroborat că peste 60% din populația globală a primit o doză cel puțin, este foarte probabil că vom ajunge în faza postpandemică, în perioada de endemie, în care va cont foarte mult comportamentul individual. Cred că se va renunța la majoritatea restriciilor și din acel moment fiecare va trebui să fie mai responsabil de sănătatea lui, a celor cu care se întâlnește, a părinților, a bunicilor. E momentul să înțelegem că doar noi putem schimba parcursul acestei infecții pe mai departe”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania. „Nimeni n-a fost în pericol” VIDEO

Cum generezi noul certificat verde Covid după vaccinarea cu doza booster

Liberalii atacă PSD la scenă deschisă: 'Deducerea fiscală este o măsură populistă. Amăgeşti populaţia cu surplusuri la venit care nu sunt sustenabile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Numărul copiilor internați în spital cu COVID-19 este în creștere. Ce pot face părinții pentru a-i proteja pe cei mici. Octavian Jurma: „Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies