Postul Crăciunului în 2019! Ce trebuie să știe credincioșii? Când este dezlegare la pește

Postul Crăciunului, cum este cunoscut de toți credincioșii din întreaga lume, ne dă putința curățării trupești și sufletești.

Se cuvine ca toți credincioșii să întâmpine prin ajunare Mielul lui Dumnezeu născut din Fecioara Maria.

Postul Crăciunului ține 40 de zile, din 15 noiembrie și până la 25 decembrie, lăsând sec în seara Sfântului Filip, pe 14 noiembrie. Dacă această zi pică miercuri sau vineri, atunci postul începe chiar din seara zilei de 14 noiembrie.

Toți credincioșii trebuie să postească de carne, brânză și ouă. De asemenea, în zilele de luni, miercuri și vineri se consumă mâncare fără ulei și fără vin. În zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, până pe 20 decembrie, inclusiv, se dezleagă de untdelemn, pește și vin.

Citeste si: Rezultate alegeri turul I! Primele date exit-poll: Iohannis și Dăncilă, favoriții primului val de alegători

Citeste si: SE PREGĂTESC pentru ce e mai rău! Tătaru: Capacitatea este aproape de maxim - capital.ro

Astfel, se mănâncă untdelemn și se face dezlegare la vin în datele de 16, 22, 23, 24, 25 și 30 noiembrie, dar și pe 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 și 20 decembrie, dacă aceste zile cad lunea, miercurea sau vinerea, deoarece în aceste zile Biserica prăznuiește Sfinții mai importanți.

În ceea ce privește dezlegarea la pește pe 21 noiembrie, indiferent dacă această sărbătoare va cădea miercurea sau vinerea, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

Credincioșii mai pot mânca pește în zilele de luni, miercuri și vineri ale acestui post, doar dacă în aceste zile cade hranul bisericii din enoria noastră.

Citeste si: Prajitura de mere cu foi, reteta bunicii

Citeste si: Prajitura de mere cu foi, reteta bunicii

De asemenea, mai este dezlegare la pește și în zilele cu sfinți însemnați, dar și în zilele de 16, 22, 23, 24, 25, 30 noiembrie și 4, 5, 6, 7, 9, 12, 13, 17 decembrie dacă zilele acestea cad marți sau joi.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies