Polonia a intrat în vizorul Belarusului: „În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”

,
Război

Polonia a intrat în vizorul Belarusului: „În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”

[Sursa foto: Twitter]

Belarus a amenințat Polonia cu declanșarea unui război în cazul în care „va fi atacat”.


In articol:

Belarus a amenințat Polonia cu un război, declarând că această țară va reprezenta principalul său obiectiv militar, în situația în care „va fi atacat”. Adjunctul șefului armatei bieloruse, Ruslan Kosighin, a declarat despre Belarus că „va răspunde” cu lovituri asupra infrastructurii de război și a posturilor de comandă ale Poloniei, relatează Digi24.

Belarus a amenințat Polonia cu declanșarea unui război dacă „va fi atacat”

Război

Belarus a amenințat Polonia cu declanșarea unui război dacă „va fi atacat”

[Sursa foto: Twitter]

„În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal”, a afirmat Kosighin, citat de agenţia oficială Belta, preluat de Agerpres și de Digi24.

Militarul bielorus a declarat că Belarusul își va pune atenția asupra „centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare a sistemelor de apărare antiaeriene, arsenalelor și bazelor, dar și altor obiective economice importante”.

Citeste si: Volodimir Zelenski, anunț de ulimă oră despre România: „S-a făcut un pas important în apropierea noastră de Uniunea Europeană”

„Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi, fără echivoc, adecvat şi ferm”, a mai precizat oficialul belarus.

Kosighin a subliniat faptul că Belarusul oferă o atenție deosebită amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană şi, în special, în Polonia, unde este pe cale să fie pusă în funcţiune o bază de acest tip, situaţie caracterizată de regimul dictatorial de la Minsk ca fiind  „o provocare şi o ameninţare militară”.

„Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est(...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie”, a declarat el.

Citeste si: Joe Biden, concluzie despre războiul dintre Rusia- Ucraina, la finalul summitului de la Madrid: „Războiul s-ar putea încheia mâine dacă Rusia își încetează comportamentul irațional”

Militarul bielorus a mai precizat că, „în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operaţiuni militare în direcţia est”.

De mai mult timp, dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko, alimentează inutil ideea că Belarusul ar putea fi atacat de Polonia sau de alte state NATO. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Președintele din Sri Lanka îi cere ajutorul lui Putin după ce țara a intrat în criză economică

Tensiunea ia amploare! Un oficial din Taiwan spune că 17 avioane de vânătoare chinezești au depășit linia mediană a Strâmtorii

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Noi schimbări în ceea ce privește pregătirea românilor pentru război. Anunțul a fost făcut de MApN

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies