Orașul din România în care locuitorii nu mai au voie să crească animale. Se dă amendă pe loc

,

Un Consiliu Local din România a votat joi, 26 mai, modificarea Regulamentului pentru gospodărirea orașului, prin care interzice creșterea animalelor.


In articol:

Consiliul Local al unui oraș din România a decis să interzică creșterea de găini, rațe, gâște, capre, oi, cai și porci. Cei care nu se vor supune măsurii, vor fi amendați contravențional. 

Citeste si: Un berbec a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce a omorât o femeie

Orașul din România în care locuitorii nu mai au voie să crească animale

Consiliul Local din Craiova a decis să nu mai permită locuitorilor să aibă animale sau păsări. Măsură prevede ca persoanele de la periferia orașului, care dețin animale, ar trebui să scape de ele cât mai repede, pentru a nu primi amenzi uriașe.

Liderul consilierilor USR, Cezar Drăgoescu, consideră că regulamentul ar trebui să se aplice în zonele A, B și C, în timp ce pentru zona D ar trebui să se reia discuțiile în cursul anului viitor.

„Din păcate, unele locuri, mai ales cele din zona D a municipiului Craiova, sunt numai cu numele în oraș, faptic sunt undeva în Evul Mediu. Oamenii nu au apă și canal. De facto ei trăiesc undeva în mediul rural, sunt numai pe hârtie în Municipiul Craiova. Primăria Craiova nu a investit nimic în comunitatea lor în ultimii 50 de ani”, a declarat acesta.

Citeste si: Ce este și cum se manifestă variola maimuței, boala pentru care nu s-a descoperit încă leac. Simptomele care îți arată că ai contractat virusul

Consilierul liberal Adriana Ungureanu a precizat că localnicii din Craiova nu pot fi forțați să renunțe la aceste animale în contextul în care ei nu au asfalt și canalizare.

„Sunt niște oameni nevinovați care plătesc impozit pentru Craiova”, spune Adriana Ungureanu, adăugând că această măsură va duce la scandal.

Consilierul USR Cosmin Teodorescu susține că oamenii au nevoie să se acomodeze cu o astfel de măsură, care aduce în prim plan faptul că municipiul Craiova a preluat mai multe zone rurale învecinate.

Dan Spânu, consilier PSD, este și el de părere că oamenii au nevoie de o perioadă de tranziție.

Consilierul local PER, Octavian Sorin Marinescu, a declarat că măsură a fost luată după ce mai mulți craioveni s-au plâns de mirosurile și de zgomotele pe care aceste animale le produc.

„Am fost printre cei care au solicitat extinderea acestui regulament și pentru zona C și D. Vă dau un exemplu, pe strada Gârleşti se cresc capre, pe strada Toamnei se plângea cineva disperat că vine din tura de noapte și la patru dimineața îi cântă cocoșul vecinului. Este o măsură nepopulară, dar pentru fiecare om care nu va mai fi lăsat să crească animale, sunt 10-20 din zona respectivă care vor aprecia și se vor bucura că vor avea liniște, nu vor mai avea mirosuri”, spune acesta.

Se vor aplica amenzi contravenționale

Prin urmare, locuitorii craioveni care vor fi găsiți cu animale în gospodărie vor primi o amendă contravențională cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

În același timp, măsura se aplică și pentru persoanele juridice, care riscă amenzi contravenționale între 1.000 și 2.500 de lei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Ce se dă de pomană de Sfinții Petru și Pavel. Iată ce trebuie să împartă credincioșii în această zi

Rusia se simte amenințată de soldații NATO din flancul Estic! Lavrov: Încalcă promisiunile anterioare privind dezvoltarea teritoriului fostei Uniuni Sovietice

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce români vor putea ieși la pensie înainte de termen? Ce meserii vor fi încadrate la condiții speciale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies