O nouă lovitură pentru Rusia! SUA are în plan creșterea prezenței militare în Ucraina

,
Război

O nouă lovitură pentru Rusia! SUA are în plan creșterea prezenței militare în Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

SUA ia în vedere creșterea prezenței militare în Ucraina. Anunțul a fost făcut în ziua în care armata rusă a început să atace din nou cu rachete în Kiev.


In articol:

Rusia ia din nou o lovitură sub centură, după ce SUA a spus că-și va trimite trupele de asalt pentru a-şi proteja ambasada de la Kiev. Oficialii militari și diplomații spun că este vorba despre transferul a zeci de soldați americani care ar putea asigura securitatea misiunii diplomatice, care se află în raza rachetelor rusești, potrivit The Wall Street Journal, citat de România TV.

SUA trimite trupe de asalt în Kiev pentru a-și apăra ambasada

Război

SUA trimite trupe de asalt în Kiev pentru a-și apăra ambasada

[Sursa foto: Twitter]

Ambasada este, în prezent, apărată de forțele proprii de securitate diplomatică de la Departamentului de Stat, dar deja se pregătesc planuri de întărire a securității.

Pe lângă forțele speciale, la Kiev poate fi transferat unul dintre detașamentele de securitate ale Corpului Marin al SUA, care, în mod normal, asigură securitatea ambasadelor din întreaga lume, potrivit România TV.

Citeste si: Avertismentul lui Joe Biden în ceea ce privește variola maimuței: "Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată"

Dacă va fi luată o decizie finală în cazul acestui plan, există două probleme: Departamentul de Stat se îngrijorează de trimiterea diplomaților în zonele de război „fierbinți”, având în vedere evacuarea din Kabul, o amintire tragică vie, iar pe de altă parte, prezența armatei americane în Ucraina ar putea determina o escaladare.

Oficialii de la Casa Albă sunt de părere că nu este posibil ca tragedia să se repete în capitala libiei Benghazi, unde patru americani, inclusiv un diplomat de rang înalt, au fost omorâți într-un atac asupra unei ambasade în 2012. De asemenea, Rusia continuă să lanseze rachete înspre Kiev, iar SUA solicită prezență militară pentru a evacua personalul dacă luptele încep din nou în apropierea capitalei Ucrainei.

Citeste si: Lovitură neașteptată pentru Vladimir Putin! Rusia va avea de suferit din 25 mai. Statele Unite ale Americii au făcut anunțul

Potrivit surselor WSJ, planurile nu se rezumă doar la ambasada SUA.

În funcție de cum evoluează conflictul, oficialii americani iau în considerare creșterea prezenței militare în Ucraina pentru a supraveghea armamentul și ajutoarele cu zeci de miliarde de dolari, parte a unui împrumut-închiriere și a unui pachet aprobat de Casa Albă săptămâna trecută, potrivit România TV.

Unii oficiali din administrația Biden vor ca forțele speciale și specialiștii care au acționat ca și consilieri ai armatei ucrainene să revină în Ucraina, potrivit surselor WSJ.

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Avertismentul lui Joe Biden în ceea ce privește variola maimuței: "Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată"

Ultima oră - O mașină a luat foc pe pe autostrada A1 / Foto

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Bilanț coronavirus 23 mai 2022. Puțin peste 200 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Este în creștere numărul pacienților cu COVID-19 aflați în spitale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies