O nouă epidemie la nivel mondial? Numărul celor diagnosticați cu această boală a explodat în ultima perioadă: „Suntem pe vârful unui aisberg!”

,
Un neurolog trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea unei boli la nivel mondial
Un neurolog trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea unei boli la nivel mondial[Sursa foto: pexels]

După ce pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume, specialiștii în sănătate atrag atenția asupra unei ale boli care s-a răspândit în ultima perioadă. Despre ce afecțiune este vorba?


In articol:

Un medic de la Universitatea din Rochester atrage atenția că o nouă epidemie ar putea provoca probleme serioase la nivel mondial. Ce boală s-a răspândit cu rapiditate în ultima perioadă și care sunt cauzele?

Omenirea, amenințată de o nouă epidemie? Diagnosticul pe care îl primesc din ce în ce mai multe persoane

Pandemia de coronavirus a provocat foarte multe decese la nivel mondial și deși au fost dezvoltate mai multe vaccinuri pentru a preveni infectarea cu COVID-19, în continuare virusul face ravagii la nivel mondial. Dincolo de această criză medicală, un neurolog de la Universitatea din Rochester atrage atenția că o altă epidemie ar putea apărea în viitorul apropiat. Este vorba despre o epidemie de Parkinson. 

Specialistul atrage atenția că datele oficiale arată că Parkinson este afecțiunea cu cea mai rapidă creștere din lume, astfel că în SUA, numărul persoanelor diagnosticate cu această tulburare neurologică a crescut cu 35% în ultimii 10 ani și sunt date care sugerează că în următorii 25 de ani, numărul celor care vor primi acest diagnostic s-ar putea dubla.

„Suntem pe vârful unui aisberg foarte, foarte mare.

Credem că în următorii 25 de ani se va dubla (n.r numărul celor care se vor îmbolnăvi de Parkinson).”, a spus dr. Ray Dorsey, neurolog la Centrul Medical al Universității din Rochester, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Epidemia de Ebola a revenit! Ce țară se confruntă cu această criză

Medicul Ray Dorsey, neurolog la Centrul Medical al Universității din Rochester, atrage atenția că de vină pentru creșterea numărului de persoane diagnosticate cu Parkinson este o substanță chimică folosită în degresarea industrială, dar care poate exista și în produse de uz casnic cum ar fi soluțiile de curățat

covoare sau de lustruit pantofi.

Se pare că expunerea la tricloretilenă (TCE) ar reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. Studiile realizate anterior au arătat că în cazul persoanelor expuse la TCE la locul de muncă, riscul de a dezvolta boala Parkinson este de șase ori mai mare, comparativ cu cei care nu intră în contact cu această substanță. Se pare că primele semne de îmbolnăvire pot să apară și la 10 ani de la expunerea la această substanță chimică.

Numărul persoanelor diagnosticate cu Parkinson este în creștere
Numărul persoanelor diagnosticate cu Parkinson este în creștere[Sursa foto: pexels]

Având în vedere că numărul celor care se îmbolnăvesc este într-o continuă creștere, specialiștii în sănătate nu exclud apariția unei noi epidemii la nivel mondial.

Boala Parkinson este o afecțiune degenerativă și care apare din cauza distrugerii neuronilor. Persoanele diagnosticate cu această afecțiune întâmpină dificultăți în controlarea mișcărilor, iar gesturile acestora sunt, de cele mai multe ori, rigide și greu de controlat, pacienții prezentând un tremor specific. 

Citeste si: O nouă epidemie de Ebola este pe cale să izbucnească. 4 morți au fost depistați în Guineea. OMS își mobilizează toate resursele pentru a veni în sprijin

 

Citește-ne pe
Citește și:

Situație devastatoare! Medicamentul extrem de important pentru tratatrea bolnavilor de COVID-19 nu se mai găsește. Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu puțin timp

Alin Tișe ia în calcul să candideze la șefia PNL: 'Nu am nicio problemă să îl contracandidez pe Ludovic Orban'

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Reinfectarea cu COVID-19 ar putea fi fatală! Specialiștii au descoperit că simptomele pot fi mai puternice decât la prima contagiere

E nevoie să îți faci analizele înainte de vaccinarea cu AstraZeneca? Care este răspunsul autorităților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies