În urmă cu 8 ani, o femeie şi-a ucis vecinul pentru că i-a abuzat sexual copiii. Acum, băieții au vorbit pentru prima dată despre crima mamei lor

Author: Diana Tilă
Actualizat: 23 nov 2022, 23:45

Sarah Sands impreuna cu baietii

Sursa: bbc.com

În urmă cu opt ani, Sarah Sands a înjunghiat până la moarte un pedofil condamnat, deoarece i-a abuzat sexual cei trei băieți.

Într-o noapte de toamnă din 2014, Sarah Sands s-a înarmat cu un cuțit, s-a dus la un bloc vecin, la casa unui bărbat în vârstă. Ajunsă

acolo, ea l-a înjunghiat pe Michael Pleasted de opt ori, în ceea ce a fost descris mai târziu drept un „atac hotărât și susținut”. 

Citește și: Atac armat în Virginia, SUA! Până la 10 persoane au fost ucise de presupusul manager al unui magazin

O femeie şi-a ucis vecinul pentru că i-a abuzat sexual băieții

Pleasted avea 77 de ani și era un pedofil condamnat. Din punct de vedere legal, numele acelor băieți nu au putut fi făcute publice în timpul procesului.

Însă, BBC News a raportat acum, pentru prima dată, că toți cei trei băieți implicați în caz au fost copiii ucigașului lui Pleasted, Sarah Sands.

Cel mai mare este Bradley, care avea 12 ani la acea vreme Tânărul a renunțat anul trecut la dreptul la anonimat pentru a dezvălui abuzul. Și

într-un interviu acordat BBC News, frații săi gemeni mai mici- Alfie și Reece- au făcut acum același lucru. Aveau 11 ani când mama lor l-a ucis pe bărbatul acuzat că i-a abuzat.

Citește și: Un tânăr a crezut că trăieşte într-un film şi şi-a omorât tatăl: “Mamă, tata este mort. Nu te duce să-l vezi”

Cei trei tineri au vorbit acum cât de greu a fost să crească fără mama lor, care a fost în închisoare. 

„M-am gândit că jos pălăria”, spune Bradley pentru BBC. Nu am de gând să neg.

„Ne-a făcut să ne simțim mai în siguranță”, adaugă Alfie.  "Nu a încetinit coșmarurile. Dar ne-a dat un sentiment de securitate pentru că nu trebuia să mergi pe stradă crezând că va veni după colț."

„Locuia literalmente peste drum de noi”, adaugă Bradley.  „Aș putea deschide fereastra aceea de acolo”, spune el arătând, „și i-aș vedea casa”.

Reece spune că, atunci în vârstă de 11 ani, era „plăcut să știi că era mort”.  Dar el adaugă: „Nu a oprit orice gânduri ulterioare, știi, ne trezeam adesea plângând și spunând „unde este mama?”

Citește și: Fiul unui cunoscut procuror din Constanţa s-a împuşcat în cap cu arma tatălui său. De ce a recurs tânărul de 31 de ani la un asemenea gest

Sarah Sands și familia ei s-au mutat în noua lor casă, în Silvertown, cu luni înainte de crimă.

Femeia s-a împrietenit cu Pleasted, care trăia singur:  „Am crezut că este un bătrân drăguț. Am gătit pentru el, am avut grijă de el, i-am ținut mereu companie când aveam timp”.

Pleasted a sortat ziarele în magazin și unii copii aveau sâmbătă joburi care lucrează cu el.  „A întrebat dacă Brad l-ar putea ajuta și a fost atât de entuziasmat”, spune Sands. 

Într-o seară, gemenii i-au dezvăluit că, în timp ce se aflau la apartament, Pleasted i-a agresat sexual. O săptămână mai târziu, Bradley a dezvăluit același lucru. Pleasted a fost arestat și acuzat de infracțiuni împotriva celor trei băieți.

Cu toate acestea, judecătorul i-a acordat cauțiune, iar agresorul s-a întors acasă. Sands era tulburată și neînțelegătoare. Femeia a decis că trebuie să-și mute familia în casa mamei sale.

„Întreaga lume a înghețat”

În noaptea atacului, Sands spune că a vrut să-i ceară să pledeze vinovat de acuzații și să-și scutească băieții de încercarea de a merge în instanță.

„Nu știam ce fac acolo”, spune ea.  "Mi-am dat seama că am făcut o greșeală uriașă. Nu avea remușcări sub nicio formă. A spus „copiii tăi mint". Întreaga lume a înghețat. Aveam cuțitul în mâna stângă și îmi amintesc că a încercat să-l apuce. " Ea susține că nu a intenționat să-l omoare pe Pleasted.

Câteva ore mai târziu, s-a predat la o secție de poliție cu cuțitul și hainele pătate de sânge. Judecătorul din proces a spus mai târziu că nu crede că e a „s-a gândit în mod rațional la ce ar putea duce luarea unui cuțit”, dar a adăugat: „Sunt sigur că posibilitatea folosirii acestuia era în mintea ei”.

Sarah Sands a fost condamnată pentru omor din culpă, mai degrabă decât pentru crimă, pe motiv că își pierduse controlul. Ea a fost condamnată la trei ani și jumătate, dar mai târziu a văzut că pedeapsa a crescut la șapte ani și jumătate, deoarece a fost considerată a fi prea blândă. Judecătorii Curții de Apel au spus că femeia nu a făcut nimic pentru a-l ajuta Pleasted, nu a sunat serviciile de urgență.

Citește și: Tânără româncă, ucisă în Irlanda. Ioana abia împlinise 30 de ani: "Sora mea frumoasa ai lăsat în urma ta o durere imensă!"

Sands a petrecut aproape patru ani în închisoare.  „Mi-am luat legea în propriile mâini”, spune ea acum.  „Întotdeauna am fost crescut să îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele.”

În timp ce mama lor singură era după gratii, cei trei băieți au locuit cu bunica lor.

"Eram mulți într-o singură cameră. Nu era intimitate", spune Bradley pentru BBC.  „Bunica mea vorbea cu mama la telefon în închisoare, o întreba dacă pot să mă duc să joc fotbal sau să ies cu colegii mei. Și adesea ea spunea „nu”.

Alfie spune că  „au ratat lucruri”.  O vedeau o dată pe lună în vizitele lor regulate la închisoare.  „Uneori vrei doar să-i spui mamei tale o problemă ”, spune el acum. Prietenii lor știau ce s-a întâmplat. Dar Bradley spune că își amintește că alți oameni întrebau: „Unde este mama ta? Nu o vedem niciodată”.

„Au fost supărați pe mine”, adaugă Sands.  „Înainte să intru, eram atât de aproape și apoi, dintr-o dată, nu am mai fost acolo. A fost îngrozitor pentru ei”.

Întrebată dacă a simțit remușcări pentru că a pus capăt vieții lui Michael Pleasted, ea spune: „ Absolut Aduc viață în lume. Nu mi-a trecut niciodată prin minte că voi fi vinovat că am scos viața din lume”.

În timpul procesului de judecată a reieșit că Pleasted și-a schimbat numele din Robin Moult și era un pedofil condamnat. El a avut 24 de condamnări anterioare pentru infracțiuni sexuale pe o perioadă de trei decenii. Crimele lui au dus la închisoare. Dar nimeni din zonă, inclusiv consiliul local care l-a găzduit, nu știa despre trecutul său.

Citește și: Un tânăr de doar 18 ani a murit după ce a încasat un pumn în cap de la un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani. Tragedia a avut loc în Constanța

Sarah Sands a fost eliberată din închisoare în 2018. Fiii ei spun că de atunci au reușit să-și refacă relația cu ea.  „Ea a încercat să ne crească”, spune Reece zâmbind. „ A fost frumos, dar doar te face să realizezi toți acei ani care s-au pierdut.”

O mamă a fost condamnată la 7 ani și jumătate de închisoare pentru că și-a înjunghiat vecinul pedofil. Femeia a mărturisit  că fiul ei a fost abuzat de bătrânul de 77 de ani:

„Nu există nimic care să rupă legătura de familie”, adaugă Bradley.

Băieții spun că, în copilărie, au regretat că au dezvăluit abuzul.  „Dacă ne-am fi ținut cu toții gura închisă, am fi avut-o pe mama noastră și am fi mers la cumpărături, la cinema, făcând ceea ce ar face un copil normal de 12 ani”, spune Bradley.

Dar ei spun că acum își dau seama că este important ca victimele să vorbească.  „Va fi greu, dar devine mai bine”, spune Reece.  „Ar trebui să vii mereu în față”, adaugă Alfie, „e mai bine să vorbești. Dacă nu o faci, pur și simplu se va înrăutăți”.

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies