Noi măsuri după apariția tulpinii Omicron! Raed Arafat, anunțul momentului pentru toată România

,

Raed Arafat a făcut un anunț important pentru români. Autoritățiile vor impune noi măsuri în România.


In articol:

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că autoritățile din România trebuie să ia măsuri dure pentru a ținute sub control pandemia de coronavirus.

Citeste si: Varianta Omicron va înlocui Delta. Anunțul sumbru făcut de Raed Arafat: ”Va deveni cea predominantă”

Noi restricții în România!

Șeful DSU consideră că autoritățile trebuie să ia măsuri stricte în ceea ce privește pandemia și vaccinarea populației.

Mai mult, Raed Arafat a enumerat cele mai importante măsuri, printre care se numără testarea, dar și carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, apoi măsura vaccinării.

Citeste si: Certificatul verde va mai fi verificat în magazine, de sărbători? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Oficialul susțin că vaccinuri sunt suficiente, însă românii trebuie să fie convinși să meargă într-un număr cât mai mare să se imunizeze, înainte ca varianta Omicron să devină dominantă.

„Măsura cea mai importantă va fi continuarea testării, pe cât posibil, sau carantinarea celor care vin din zone de risc. Rămâne măsura vaccinării. Dacă oamenii s-ar convinge, avem capacitate mare. Nu există lipsă de vaccin, În 10 zile putem vaccina un milion de oameni. Și acum nu este târziu să meargă la vaccinare. Varianta Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă”, a spus  Arafat.

Raed Arafat face apel la români să se vaccineze

De asemenea, șeful DSU a mai declarat că odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, oamenii trebuie să fie în siguranță și să înțeleagă cât de dificilă este în realitate situația. Raed Arafat spune că pe linie politică preferă să nu comenteze, însă faptul că s-a investit în vaccinare este suficient.

„Cel puțin la nivel înalt s-a vorbit de vaccinare continuă.

Vin sărbătorile, cu siguranță toate dorește sărbători ca înainte. Oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă. Nu-mi place să comentez pe linie politică. Dacă nu erau convinși că nu trebuie măsuri, nu se luau. Faptul că s-a investit în vaccinare, înseamnă că lumea la vârf era convinsă ”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste si: Cum se folosesc testele de salivă în școli. Demonstrația făcută de miniștrii Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu

Referitor la varianta Omicron, Raed Arafat a declarat că au început deja să fie culese mai multe date științifice, adăugând că vaccinul rămâne în

continuare singurs soluție care poate stopa răspândirea virusului.

„Toate informațiile arată că începem să culegem date științifice despre varianta Omicron și încep observațiile medicilor și cercetările pe care le fac într-o perioadă relativ scurtă să ne arate că în continuare vaccinul este foarte important, în continuare vaccinul poate să fie soluția pentru a opri nu numai răspândirea și impactul asupra sistemului sanitar, care eu cred că este cea mai importantă contribuție a vaccinului și ne permite să trăim cu cât mai puține restricții posibile în perioada asta, să conviețuim cu acest virus, ne arată că situația încă nu s-a terminat”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum se va desfășura slujba de Crăciun în 2021. Certificatul verde ar putea fi introdus și în biserici până la finalul anului

Un bărbat din Maramureș a murit pe loc în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă

Azi-noapte, părinții fetei din imagine (din Botoșani) au sunat la 112 și au dat-o dispărută pe fiica lor. Azi, după ore de căutări, polițiștii au găsit-o pe adolescentă la...

Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut de Rafila: "Facem tot posibilul să stricăm Sărbătorile"

Când ar putea ajunge Omicron, noua tulpină COVID, în România. Avertismentul lui Octavian Jurma

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies