Nicușor Dan anunță sprijin financiar pentru 2.500 de pacienţi bolnavi de cancer. Condițiile pentru a primi ajutorul de 5.850 lei

Author: Diana Tilă

Nicușor Dan a anunțat un sprijin financiar pentru persoanele care au cancer.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat sâmbătă, 26 noiembrie, că va ajuta 2.500

de oameni care au cancer. Condițiile pentru a primi ajutorul de 5.850 lei.

Citește și: Veste proastă pentru cei care stau la bloc! Românii vor plăti dublu la întreținere în această iarnă. Anunțul cumplit a venit chiar acum

Nicușor Dan anunță sprijin financiar pentru 2.500 de pacienţi bolnavi de cancer. Condițiile pentru a primi ajutorul de 5.850 lei

Nicușor Dan a anunțat că îi va ajuta pe românii bolnavi de cancer. Conform recomandărilor medicale, fiecare pacient va beneficia de servicii în valoare de 5.850 de lei.

Ajutorul în valoare de 5.850 va fi împărțit astfel:

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

  • 10 ședințe de kinetoterapie x 135 de lei/ședința;
  • 10 ședințe de drenaj limfatic manual x 170 de lei/ședința
  • 10 ședințe de consiliere psihologică (5 adresate pacientului și 5 pacientului împreună cu un aparținător) x 250 de lei/ședința o consultație de nutriție oncologică x 300 de lei/consultație

Citește și: Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei pentru locuitorii din Capitală: „Dacă va apărea o diferență, o va suporta Primăria”

„Proiectul, inițiat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), instituție coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, a primit aprobarea consilierilor generali în ședința de vineri și se va desfășura în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024. Finanțarea se face de la bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și/sau alte surse legal constituite. Bugetul multianual al proiectului este în valoare de 14.625.000 lei, din care 7.312.500 lei pentru anul 2023 și 7.312.500 lei pentru 2024”, a menționat Nicușor Dan, pe Facebook.

Românii care vor să beneficieze de acești bani trebuie să fie cu domiciliul stabil în București (sau cu viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii) și să fie diagnosticați cu diferite forme de cancer.

60.000 de români mor anual de cancer

Cancerul este o boală necruțătoare.

Care a fost ultima dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Asta a fost marea mea fericire a vieții mele”

Cele mai multe decese provocate de cancer sunt în Asia (58,3%), urmată de Europa (19,6%) și de America Latină și Caraibe (7,2%). Nici România nu este mai prejos la capitolul decese din cauza cancerului. Anual aproximativ, 60.000 de oameni își pierd viața din cauza acestei boli.

În cazul ambelor sexe și la orice vârstă, cancerul care conduce numărul deceselor este cel pulmonar (18%), urmat de cel colorectal (9,4%), hepatic (8,3%), de stomac (7,7%) și de sân (6,9%). În rândul bărbaților, cele trei tipuri de cancer cele mai letale sunt cel pulmonar (21,5%), hepatic (10,4%) și colorectal (9,3%), în timp ce la femei acest podium este ocupat de cancerul de sân (15,5%), pulmonar (13,7%) și colorectal (9,5%), potrivit unor statistici făcute de IARC.

 

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies