Motivul pentru care violatorul adolescentei de 17 ani din Dej a fost eliberat. Familia fetei se ascunde de frica bărbatului: „A amenințat că nu se lasă până mă omoară pe mine”

Author: Lavinia Medrea

Familia fetei se ascunde de frica bărbatului

Sursa: IPJ Cluj/PixaBay - colaj Kanal D

Un bărbat acuzat de violarea unei adolescente de 17 ani a fost eliberat de peste 24 de ore din cauza faptului că magistratul nu a dat sentința în timp util.

Judecătoarea cazului s-a scuzat pentru faptul că magistratul n-a putut da sentința în timp util, deoarece

violatorul a fost adus în fața acesteia cu câteva minute înainte să expire ordonanța de reținere. De teama agresorului, victima în vârstă de 17 ani și familia acesteia și-au petrecut noaptea închiși în casă, de teama lui. 

Motivul pentru care violatorul adolescentei de 17 ani a fost eliberat

Modul de gestionare a dosarului este acum cercetat de către Curtea de Apel Cluj. 

Bărbatul în vârstă de 44 de ani este acuzat de viol şi a fost adus încătușat la judecătoria Dej. Din cauza lipsei de sincronizare a justiției, agresorul a plecat fără nicio grijă acasă.

Citește și: Cine este agresorul sexual care umblă liber pe străzi din cauza unui judecător care a întârziat la serviciu. Acesta a amenințat-o cu moartea pe adolescenta care l-a denunțat

Violatorul fusese adus din arest la sediul poliției cu puțin timp înainte de ora 10:00. După o oră şi jumătate, poliţiştii au dus dosarul la parchet, iar după alte aproape două ore, cazul a ajuns pe biroul judecătoarei, cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Citește și: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta

Magistratul nu a ajuns la nicio

concluzie după ce a expirat decizia de arest preventiv, motiv pentru care agresorul a fost eliberat, timp în care Parchetul și Judecătoria dădeau vina una pe alta. Procurorii spun că decizia deliberării judecătoarei a durat prea mult, iar judecătoarea consideră că a acționat potrivit regulamentului. 

Citește și: Un bărbat din Vâlcea, care suferă de HIV, și-a abuzat sexual verișoara de 12 ani. Bărbatul are această boală de patru ani

„Legea nu prevede ca activitatea de deliberare şi de pronunţare a hotărârii TAIE să aibă loc în interiorul celor 24 de ore ale reţinerii. Inculpatul a fost audiat în intervalul orar 13-13.07, deci în interiorul duratei reţinerii, după care judecătorul s-a retras pentru deliberare”, a declarat Giuliano Igna, Judecătoria Dej.

Crimă oribilă la Mediaș! Un adolescent de 17 și-a ucis mătușa nevăzătoare pentru a-i fura banii

Victima violatorului și familia ei s-au ascuns în casă de frica agresorului

Toată noaptea, victima de 17 ani și familia ei s-au ascuns în casă de frica agresorului.

„A amenințat că nu se lasă până mă omoară pe mine. Că eu am anunţat poliţia din Dej. Îmi e frică să mai stau în casă sau să mă culc. E un criminal, un hoț, nu trebuie ţinut în libertate. Ne frică, suntem singuri acasă. Stăm cu ușile închise din cauza lui”, a declarat una dintre rudele fetei.

După aproape o zi și o noapte de căutări, polițiștii l-au găsit pe violator și l-au arestat la prânz.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”