Motivul pentru care FBI cercetează casa lui Donald Trump din Florida. Ce legi a încălcat fostul președinte american

,
Casa Donald Trump cercetată FBI

FBI efectuează cercetări la Mar-a-Lago, casa lui Donald Trump din Florica, după ce politicianul a fost pus sub acuzația că a dus documente clasificate în această casă.


In articol:

În luna februarie, Arhivele Naţionale din SUA au anunțat Congresul că au recuperat aproape 15 cutii de documente ale Casei Albe din casa lui Donald Trump din Palm Beach.

Unele dintre aceste conțineau materiale clasificate, relatează Reuters.

Casa lui Donald Trump din Florida, cercetată de FBI 

Mar-a-lago

Printre documentele din aceste cutii au fost găsite și scrisori de la Barack Obama şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un. Donald Trump a luat documentele cu el atunci când a plecat de la Casa Albă în luna ianuarie a anului 2021, cu toate că nu avea permisiunea să facă acest lucru. Donald Trump a confirmat, ulterior, că a decis să înapoieze câteva documente către Arhive, precizând că acest lucru este „un proces obișnuit și de rutină”.

Citeste si: A murit băiețelul în vârstă de 12 ani ''condamnat'' la moarte de stat, din luna aprilie. Familia este sfâșiată de durere: „Un băiețel atât de frumos, a luptat până la sfârșit”

Pe atunci, Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților din SUA a transmis că va demara o anchetă legată de purtările lui Donald Trump ca președinte și a solicitat Arhivelor să ofere informații suplimentare, relatează Libertatea.

Se cercetează metoda lui Donald Trump de gestionare a informațiilor

Președintele Comisiei de supraveghere a Camerei, care se ocupă cu cercetarea și gestionarea documentelor lui Donald Trump, a solicitat Departamentului de Justiție „să investigheze pe deplin” metoda de gestionare a informațiilor de către fostul președinte american.

„Președinții au datoria solemnă de a proteja securitatea națională a Americii, iar acuzațiile conform cărora fostul președinte Trump ne pune în pericol securitatea prin manipularea greșită a informațiilor clasificate justifică un control maxim”, a afirmat reprezentantul democrat Carolyn Maloney, citat de CNN.

Citeste si: Joe Biden vrea să vină între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Președintele american se așteaptă la teste nucleare din partea Coreei de Nord în timpul turneului acestuia din Asia

Percheziţia făcută de FBI asupra locuinţei lui Donald Trump ar putea duce la o întorsătură importantă în ancheta documentelor clasificate. Nu este prima oară când Donald Trump se lovește de o anchetă, fiind deja obișnuit din perioada în care a fost președinte al SUA şi de când se ocupa afaceri private.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum arăta în tinerețe Ivana, prima soție lui Donald Trump

ANPC răspunde după ce Blue Air a făcut plângere penală la Parchetul General: Au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ivana Trump, prima soție a lui Donald Trump, a murit. Cauza oficială a decesului nu a fost încă stabilită

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies