Motivele pentru care să nu mai bei niciodată apă nefiltrată

Consumată pentru un timp îndelungat, apa care ajunge în casele noastre prin rețeaua de alimentare publică poate deveni foarte periculoasă pentru sănătate.

Cu toate că regiile autonome de distribuție a apei potabile folosesc metode de purificare, s-a demonstrat în nenumărate rânduri că substanțele folosite în aceste procese chimice ne pot afecta grav organismul. Pielea, ochii, rinichii, ficatul sau creierul nostru ori ai membrilor familiei noastre pot avea de suferit, dacă apa pe care o bem nu este pură. Ce anume se poate întâmpla și care este soluția cea mai la îndemână la care poți apela pentru a fi sigur că ceea ce consumi îți va hidrata corpul într-un mod sănătos îți vom spune în cele ce urmează. 

Plumbul - o otravă pentru organism

Țevile folosite la alimentarea cu apă potabilă a orașelor sunt, în general, foarte vechi. De-a lungul timpului, acestea au suferit mai multe etape de corodare, ceea ce a dus la apariția plumbului în apa pe care o bem. Deși noile construcții au renunțat la utilizarea țevilor din plumb, majoritatea locuințelor primesc în continuare apă care are contact cu conductele vechi. 

Clorul - extrem de dăunător pentru bebeluși și femei însărcinate

Clorul este folosit pentru dezinfectarea apei, însă acesta ajunge și în paharele cu care ne potolim setea. Unul din motivele apariției anumitor afecțiuni cardiace sau ale creierului în timpul dezvoltării unui făt este cantitatea mare de clor pe care mama o ingerează în timpul sarcinii. Tot clorul din apă este de vină și pentru anumite malformații cu care bebelușii se pot naște.

De asemenea, clorul din apă va afecta și femeile însărcinate. Apa clorurată poate provoca pierderea sarcinii prin avort spontan sau o dezvoltare incompletă a fătului. 

Bacteriile - o junglă nevăzută în pahar

Contrar faptului că apa trece printr-un proces de dezinfectare cu ajutorul clorului, acesta nu reușește să elimine complet bacteriile, paraziții sau germenii care există în mod natural în orice substanță din mediul înconjurător. Din nefericire, ingerarea acestora poate duce rapid la indigestii, probleme ale rinichilor, infecții sau chiar septicemii. 

Rugina - toxicitate, în loc de sănătate

Deși nu este la fel de dăunătoare precum este plumbul, rugina poate provoca la fel de multe neplăceri. Dacă apa ingerată trece prin țevi sau conducte care au ruginit la interior, cel mai probabil te vei hidrata cu o substanță care îți va face mai mult rău decât bine. În afară de acest aspect, gustul apei va fi unul deloc plăcut, iar culoarea va fi asemenea unui metal care a fost expus la umiditate.

Nu trebuie să te sperii, pentru că avem o soluție foarte la îndemână pentru tine. Pentru a evita toate situațiile neplăcute prezentate mai sus și pentru a fi sigur că apa pe care o bei sau o folosești la prepararea mâncării este una lipsită de substanțe toxice, optează pentru serviciul de livrare de apă la domiciliu, care îți va asigura, cu ajutorul purificatoarelor pe care le poți monta chiar la tine acasă, apă purificată la discreție. Acest lucru va fi posibil mulțumită celor patru filtre succesive din interiorul purificatoarelor, care îți vor asigura atât o apă rece perfectă pentru familia ta, cât și apă caldă, pe care o poți folosi după bunul plac. 

Astfel, vei scăpa de grija de a căra recipiente grele cu apă îmbuteliată, care ocupă foarte mult loc din casă. Bucură-te de o apă purificată profesional care curge la robinetul tău, dar și de un organism sănătos tun!

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate