Mesaje amuzante de 1 aprilie 2023: Cel mai ingenios mod de a-ți păcăli prietenii

Author: Cristina Mocanu

Ziua de 1 Aprilie este cunoscută ca fiind și Ziua Internațională a Păcălelilor.

Sursa: https://pixabay.com/

Pentru că vine 1 Aprilie, iată câteva mesaje prin care îți poți păcăli prietenii și persoanele dragi.

Ziua de 1 Aprilie este cunoscută ca fiind și Ziua Internațională a Păcălelilor. Vă puteți surprinde prietenii într-un mod plăcut, trimițându-le mesaje amuzante.

De ce se fac farse pe data de 1 Aprilie?

Ziua păcălelilor, marcată în fiecare an la 1 aprilie, este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli. Trimiterea la o întâlnire inutilă a prietenilor sau alte farse similare sunt cunoscute, în cele mai multe țări europene, încă din secolul al XVI-lea.

Citește și: Farse de 1 aprilie 2023 pentru prieteni: Cele mai amuzante păcăleli

O explicație a originii zilei păcălelilor este aceea că în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat sărbătorirea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate.

Cea mai veche referire la Ziua Păcălelilor pare a fi un fragment dintr-un poem flamand din 1539, în care un bărbat şi-ar fi păcălit servitorul chiar într-o zi de 1 aprilie.

Potrivit legendelor glumele şi farsele din jurul primei zile a lunii aprilie datează din vremea romanilor. Romanii şi celţii sărbătoreau un festival de glume în perioada echinocțiului de primăvară.

Mesaje amuzante de 1 Aprilie

De 1 Aprilie le poți trimite mesaje haioase prietenilor, astfel te vei asigura că le vei aduce un zâmbet în această zi. Iată câteva mesaje care pot fi trimise pe această dată:

Hei, știi care este cea mai bună zi să agăți o fata? 1 aprilie... Și știi de ce? Dacă acceptă, atunci ai noroc, dacă nu, îi zici că e păcăleala de 1 aprilie.

Un studiu a demonstrat ca toți proștii utilizează degetul mare când citesc un SMS. Acum e prea târziu să încerci să schimbi degetul!

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Dragul meu, asta-seara vreau sa îți fac ce îți place ție cel mai mult!… Salata de boeuf! Hahaha

Nu știu cum să-ți spun… e ceva destul de important și nu știu cum să încep. Știu că nu te-ai fi așteptat la asta din partea mea, dar… s-a întâmplat. M-am îndrăgostit de prietena ta…Nu știu cum a început totul… i-am spus că o iubesc, iar ea mi-a zis… știi ce mi-a zis? Să mă las de făcut glume proaste de 1 aprilie!

Pentru că ești unul dintre prietenii mei buni îți trimit şi ție acest mesaj să te anunț că mâine mă mut la casă în Canada alături de alte neamuri ale mele. Dacă dorești săptămâna asta ne putem întâlni pentru a ne lua la revedere.

Citește și: Tradiții de 1 aprilie 2023: Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea noroc toată lună?  

Dragul meu, cumpără în drum spre casă un pui și niște cartofi: m-a sunat mama să-mi spună că se mută cu noi o vreme!

Sf. Constantin și Elena 2023: Sărbătoare mare, azi 21 mai! Tradiții, superstiții și obiceiuri pentru această zi sfântă

Bună, sunt Nelly, noua asistentă a domnului director. Domul Director m-a rugat să îți comunic că nu mai are nevoie de serviciile tale. Îi pare rău că nu a putut să îți spună el asta, dar este foarte ocupat așa cum bine știi. Îmi pare rău și aș vrea să știi că nu este nimic personal. Sunt sigură că o să te descurci. La revedere. Și să nu îmi porți pică pentru păcăleala asta de 1 Aprilie!

Iubitul meu drag, doresc să-ți dau o veste: SUNT ÎNSĂRCINATĂ cu noi atribuții la serviciu. Sper să-mi dea și mărire de salariu!

Sursă: ziarulunirea.ro