Mai multe paciente au fost violate de un infirmier al unui spital din Sibiu. Acesta a fost arestat pentru 29 de zile

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 16 sep 2022, 20:26

Mai multe paciente au fost violate de un infirmier al unui spital din Sibiu. Acesta a fost arestat pentru 29 de zile

Mai multe paciente au căzut pradă unui infirmier al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu. Incidentele au devenit cunoscute, după ce trei paciente au reclamat comportamentul angajatului.

Trei paciente ale Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr.

Gheorghe Preda” din Sibiu au depus plângere, motivând că au fost agresate sexual de către unul dintre angajați.

Mai multe paciente au fost violate de un infirmier

Autoritățile au deschis un dosar penal, după ce trei paciente au reclamat faptele angajatului spitalului. Prin urmare, acesta a fost arestat pentru 29 de zile, iar dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Bărbatul era angajat al spitalului de trei ani și fusese reținut pentru 24 de ore, perioada ajungând, ulterior, la 29 de zile, informează mesageruldesibiu.ro.

Mai mult decât atât, conducerea spitalului a fost cea care a transmis plângerile către Parchet. De asemenea, tot aceasta a pus la dispoziție și imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

În urmă cu doi ani, bărbatul de 50 de ani a

mai fost acuzat de viol, dar, la acea vreme, acuzațiile presupusei victime au fost catalogate ca fiind nefondate.

Citeste si: Două surori au fost găsite spânzurate, după ce au fost răpite și batjocorite. Acestea au fost date dispărute de către părinți

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Spania a adoptat legea care spune că violul este orice act sexual fără consimțământ clar

În luna august a acestui an, Spania a adoptat forma finală a legii care instituie obligativitatea exprimării acordului pentru întreținerea relațiilor intime. Dacă acceptul nu este unul clar, explicit, actul sexual va fi catalogat drept viol.

Guvernul din Spania a motivat adoptarea legii, amintind de un eveniment care a avut loc în anul 2018, atunci când o fată de 18 ani a fost violată de cinci bărbați. Ulterior, agresorii sexuali au fost condamnați la 15 ani de închisoare în cazul cunoscut drept „haita”.

Citeste si: Gheorghe Dincă a recunoscut, din închisoare, că a violat-o pe Alexandra Măceșanu și că a torturat-o

„Ţara noastră înscrie, în sfârşit, în legislaţia sa, consimţământul ca fiind elementul central al relaţiilor noastre sexuale. Femeile nu vor mai trebui să demonstreze că a existat violenţă sau intimidare într-o agresiune pentru ca aceasta să fie recunoscută ca agresiune sexuală”, a declarat Irene Montero,  ministrul spaniol al egalităţii, despre legea cunoscută ca „Doar un Da este un Da”.

În urma incidentului de la Pamplona, în care a fost implicată fata de 18 ani, oamenii au ieșit în stradă. Incidentul a avut loc în cadrul unui festival, iar fiecare dintre cei cinci bărbați a trebuit să îi plătească fetei suma de 10.000 de euro.

5 cei mai psihopati criminali in serie din istorie. Uite ce i-a determinat sa ucida!

Citeste si: Noi dezvăluiri în cazul gemenilor pedofili din Timișoara. Printre victime s-ar număra și un bebeluș de un an

„Această justiție este o porcărie”, „Nu este abuz, este viol”, „Dacă se ating de unul dintre noi, se ating de toți”, au spus unii dintre protestatari.

Bărbații s-au intitulat „haita de lupi” și și-au pus planul în aplicare atunci când s-au oferit să o ducă pe fată la mașină, când, de fapt, au violat-o în holul unei clădiri, informează The Guardian.