Mai multe eleve de clasa a XII-a acuză un profesor de religie de instigare la viol: Femeile „merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 oct 2022, 15:45

Mai multe eleve de clasa a XII-a acuză un profesor de religie de instigare la viol: Femeile „merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent”

Sursa: Istock

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, după ce un profesor de religie le-ar fi spus elevilor, în cadrul orelor de curs, că femeile „merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent”.

Mai multe eleve ale unui liceu din municipiul Arad susțin că un profesor de religie, care

predă la clasa lor, ar fi instigat la viol prin anumite remarci pe care le-a făcut la adresa femeilor îmbrăcate sumar.

Un profesor de religie este acuzat de instigare la viol

Câteva eleve de clasa a XII-a ale unui liceu din Arad s-au plâns în mediul online că profesorul lor de religie ar fi spus că femeile care se îmbracă sumar „merită să fie violate”.

Miercuri, 12 octombrie, polițiștii s-au sesizat în legătură cu acest incident. Mai mult decât atât, unele eleve chiar ar fi fost jignite de către cadrul didactic, în timp ce, despre una dintre ele, preotul a declarat că bărbații nu ar viola-o, nici măcar pentru bani.

Profesorul de religie, în vârstă de 45 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă și este, de asemenea, cercetat pentru „adresarea

de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, susține Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Citeste si: Fostul politician a fost acuzat de foarte multe ori că este agresiv cu partenerele sale de viață, ba chiar că le-ar fi lovit în nenumărate rânduri. Cum se apără Cristian Boureanu în fața acuzațiilor care i se aduc

Inspectoratul Școlar Județean Arad și conducerea Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” au deschis o anchetă în acest sens. „Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Marius Gondor, inspector școlar general, pentru Agerpres.

Profesorul de religie și-a recunoscut fapta

Videoclipurile postate pe Tik Tok de către elevele de liceu au ajuns și la directoarea școlii și la Inspectoratul Școlar Județean Arad. Văzând că dovada există, profesorul și-a recunoscut vina.

Laura Putnic, directoare unității școlare, a declarat că profesorul „poate depășește limitele, iar, în acest caz, se pare că a depășit, ceea ce nu este permis”.

Val de cutremure, marți, în România! Ce magnitudine au avut seismele

Citeste si: Cine este Aurel Bălășoiu, deputatul exclus din PSD în urma acuzațiilor de viol. Acesta a apărut în ipostaze intime cu un minor

O elevă a declarat, în mediul online, că: „sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny (nr.r. amuzant), dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru”.

Doar de atât a fost nevoie, pentru ca și alte eleve să înceapă să vorbească despre cele întâmplate. Una dintre ele susține că a fost asemănată cu o femeie de moravuri ușoare, iar profesorul i-a spus că niciun bărbat nu ar dori-o, relatează aradon.ro.