Luiza si Alexandra nu mai sunt sa spuna! Dramele lor sunt efectul unui lant de VIOLURI la care politia, magistratii si comunitatea din Caracal sunt complice, inca din 2012

,

O investigatie jurnalistica a scos la lumina detalii socante despre traficul de minori derulat de o retea din Caracal, musamalizat de ani de zile.


In articol:

Trei echipe de jurnaliști Libertatea au pus cap la cap informațiile de pe teren și dosarele oficiale care atestă violurile la adresa a 16 minore și traficul sexual din Caracal!

Fenomenul a fost investigat în 2012 de către DIICOT, cu același polițist Alexe în echipă. Doar doi dintre membrii grupării au suferit condamnări cu executare, ultimele dictate în 2017. Capul rețelei a primit o sentință de 10 ani, dar a murit în închisoare.

Investigație realizată de:

Maria Andrieș și Eli Driu (Caracal)

Adriana Oprea și Cătălin Tolontan (Slatina)

Delia Marinescu și Alexandra Nistoroiu (s-au întâlnit cu una dintre victime într-un oraș pe care nu-l precizăm, pentru a o proteja)

Secretul s-a așternut, murdar, până când Alexandra a sunat la 112. La auzul vocii ei, vechile traume au supurat și victimele care nu se vor resemna niciodată au prins curaj. ” Bună seara și scuzați-mi ora… Mă numesc Oana* și sunt una dintre cele 30 de fete racolate din Caracal în anul 2012. În anul 2012, când eu am fost racolată și am ajuns în clanul/dosarul BOGDAN DANIEL MARINEL zis “COCOȘ” aveam 16 ani, eram minoră și am fost ținută aproximativ o lună jumate, nu mai țin minte exact timpul.

Cert este că am fost obligată, bătută, șantajată cu filmulețe video și forțată de a întreține relații sexuale cu anumiți bărbați atât tineri, cât și bătrâni…

Țin să menționez că sunt din comuna Dioști, exact din localitatea de unde este LUIZA, fata dată dispărută în urmă cu 4 luni, și IZABELA, fata care este amenințată cu moartea de fostul iubit…

Cum îl lăuda preotul din Dioști, satul Luizei, pe violator!

Doi dintre ziariști au plecat spre fată. Doi, la arhiva Tribunalului Olt, unde este dosarul rețelei la care face ea referire. Iar doi au continuat să ”sape” pe pistele din Caracal, Dioști, Deveselu și Dobrosloveni, localități unde, uneori în tăcere, iar alteori cu aprobarea lașă a comunității, fetele sunt bătute, violate și exploatate sexual.

Ai nevoie de implicarea unui sat ca să crești un copil, ai nevoie de complicitatea unui sat ca să abuzezi un copil.

Când unul dintre inculpații din dosarul de trafic de minore a cerut o recomandare de la preotul din satul Dioști, acesta i-a dat-o. Libertatea a descoperit în dosarul 3357/104/2012* lauda părintelui pentru abuzator.

<Sunt Parohul Stancu Mircea Ionel și arăt că Lăutaru Marinel nu a creat probleme în comunitate, înțelegându-se cu enoriașii din această parohie. Ne-a ajutat la reparațiile Sfintei Biserici.

Parohul Stancu Mircea Ionel>

Primarul din Dioști, Dumitru Iliescu, în funcție și astăzi, i-a oferit și el bărbatului judecat pentru trafic de minore un aviz moral.

<Lăutaru Marinel este cunoscut de comunitate ca o persoană liniştită, cinstită, care nu a creat niciodată probleme reprezentanţilor administraţiei locale, nu a provocat şi nici nu a generat scandaluri.

Primarul din Dioști, Dumitru Iliesc>

”Scriam la mate”

În același timp, nici școala nu le putea oferi protecție fetelor. O parte dintre părinții își așteptau fiicele în fața liceului din Caracal, de teamă să nu fie racolate, în timp ce unul dintre colegii de vârsta lor, Creţ Lupu Dănuţ, le chema afară să le convingă să se vadă cu șeful rețelei, ”și acesta îmi dădea 10 lei, uneori”. Unul dintre oamenii de bază ai clanului se numea Țeculescu, era pompier și făcea și pe taximetristul ”în timpul liber”. El transporta fetele pentru clienți.

citeste continuarea pe libertatea.ro

 

Citește-ne pe
Citește și:

HOROSCOP 9 august 2019, cu astrologul Camelia Pătrășcanu. Astrele par că râd de două zodii!

Clotilde Armand, contract cu o nouă firmă de salubritate: preț de 6 ori mai mare decât Romprest și patroni controversați

Florin Călinescu distruge PRO TV! A spus public de ce și-a dat demisia. Cu ce televiziune ar urma să semneze

Horoscop 2020. Sfatul pentru zodia ta. De ce trebuie sa tina cont fiecare nativ in 2020

Horoscop DETALIAT săptămânal 12-18 August 2019: Bani, Cariera, Dragoste, Sanatate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies